26.12.2024
Телеканал NTD

Меркель відкрила найбільшу в Німеччині виставку картин Яна Вермера

Меркель відкрила найбільшу в Німеччині виставку картин Яна Вермера

Ангела Меркель відкрила найбільшу в Німеччині виставку нідерландського художника Яна Вермера. У Дрезденській картинній галереї демонструють..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ангела Меркель відкрила найбільшу в Німеччині виставку нідерландського художника Яна Вермера. У Дрезденській картинній галереї демонструють десять робіт майстра. За останні 20 років більше картин живописця показали лише в паризькому Луврі.

Торік у лютому Дрезденська галерея відновила роботу після масштабного ремонту. Але пандемія змусила її знову надовго зачинити двері.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Сім років будівлю Готфріда Земпера, а також десятки картин і сотні рам ретельно реставрували. Нарешті, публіка може знову побачити видатні картини та скульптури, які показують на цій постійній експозиції, що вражає».

Серед робіт Вермера — відома картина «Дівчина, що читає лист біля відчиненого вікна», написана в 1657 році. Після реставрації вона стала зовсім іншою. З полотна видалили старий лак і розчистили приховане зображення Купідона.

Про його існування відомо вже більш як 40 років. Але під час реставрації вчені зробили несподіване відкриття. Купідон з’явився на картині через кілька десятиліть після її завершення. Це означає, що його намалював не Вермер, а якийсь інший художник.

Реставрація картини тривала кілька років. У ній брали участь досвідчені фахівці з Австрії, Нідерландів і Данії.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Цей великий успіх учених і реставраторів — результат видатної командної роботи в межах європейського співробітництва. За кілька років у майстерні картину повернули до її первісного стану».

Крім робіт Вермера, на виставці можна оглянути ще коло 50 картин інших майстрів Золотої доби голландського живопису.
Коротке посилання на цю сторінку:

Меркель відкрила найбільшу в Німеччині виставку картин Яна ВермераНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: