26.10.2024
Телеканал NTD

«Велика сімка» погодила податок для транснаціональних корпорацій

«Велика сімка» погодила податок для транснаціональних корпорацій

«Велика сімка» досягла знаменної угоди про підвищення глобального оподаткування для транснаціональних компаній, таких як «Google», «Apple»..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

«Велика сімка» досягла знаменної угоди про підвищення глобального оподаткування для транснаціональних компаній, таких як «Google», «Apple» та «Amazon».

Компанія «Facebook», якій незабаром, можливо, доведеться платити більше податків, уже заявила, що вітає угоду і згодна з нею.

США, Велика Британія та п’ять інших провідних країн, що мають розвинену економіку, погодилися підтримати мінімальну глобальну корпоративну ставку на рівні щонайменше 15 %. Це більше, ніж, наприклад, в Ірландії, проте менше за найвищий показник серед країн «Великої сімки».

Водночас компанії платитимуть більше податків на ринках, де вони продають товари й послуги.

Це рішення може залучити сотні мільярдів доларів, які допоможуть упоратися з наслідками торішніх економічних потрясінь.

Угоду розробляли кілька років. Згідно з нею скасують національні податки на цифрові послуги, які стягують у Великій Британії та інших європейських країнах. На думку США, вони несправедливо націлені на американських технологічних гігантів.

Утім, усі заходи спочатку потрібно буде затвердити на ширшій зустрічі «Великої двадцятки», яка відбудеться наступного місяця у Венеції.

Розвинені країни роками намагалися знайти спосіб, як збільшити доходи від великих транснаціональних корпорацій. Ті часто реєструють прибуток у країнах, де низькі податки або й зовсім їх немає.

В угоді не уточнено, які саме компанії підпадатимуть під дію правил. Їх загалом назвали «найбільшими й найприбутковішими транснаціональними корпораціями».
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: