25.04.2024
Телеканал NTD

ООН: міжнародний туризм за два роки може втратити $ 4 трлн

ООН: міжнародний туризм за два роки може втратити $ 4 трлн

Світова туристична індустрія цього року й далі збиткуватиме. Ситуація трохи покращиться лише в деяких західних країнах...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Світова туристична індустрія цього року й далі збиткуватиме. Ситуація трохи покращиться лише в деяких західних країнах. А повністю відновитися галузь зможе не раніше 2023 року.

Такого висновку дійшла у своїй доповіді Всесвітня туристична організація й Конференція ООН із торгівлі та розвитку.

[Зорица Урошевіч, співробітниця Всесвітньої туристичної організації]:
«Зараз міжнародний туризм перебуває на рівні 30-річної давності. Це як ніби ми повернулися у 80-ті. Проблема в тому, що через це багато людей втрачає джерело засобів для існування».

Згідно з дослідженням, у 2020 році потік міжнародних туристів скоротився на 73 % проти 2019-го, тобто на мільярд осіб. Як наслідок туристична й суміжні з нею галузі втратили 2,4 трильйона доларів.

[Ральф Пітерс, аналітик Конференції ООН з торгівлі та розвитку]:
«За найпесимістичнішого сценарію у 2021 році втрати можуть знову досягти 2,4 трильйона доларів світового ВВП. За оптимістичного сценарію — 1,7 трильйона доларів».

На думку аналітиків, світова туристична індустрія зможе відновитися до рівня 2019 року лише після 2023-го. Однак це відновлення не буде рівномірним. Наприклад, у країнах, що розвиваються воно протікатиме повільніше. Це пов’язано зі швидкістю вакцинації населення від COVID-19.

[Сандра Карвао, аналітик Всесвітньої туристичної організації]:
«У Європі, якщо порівнювати з іншими регіонами, вакцинація йде досить швидко. Те ж саме, ймовірно, відбудеться і в США. Спочатку ми виразно побачимо відновлення внутрішнього туризму. У деяких місцях ми вже бачимо, що туристичний потік відновився майже до рівня 2019 року».

У доповіді наголошується, що найпостраждаліші регіони — це Азія, Океанія та Північна Африка.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: