25.11.2024
Телеканал NTD

Панди-близнюки народилися у французькому зоопарку

Панди-близнюки народилися у французькому зоопарку

Ще трохи, і в цієї панди з'являться дитинчата. Не відриваючись від екранів моніторів, за процесом напружено..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ще трохи, і в цієї панди з’являться дитинчата. Не відриваючись від екранів моніторів, за процесом напружено стежать зоологи французького зоопарку «Боваль». Й ось щаслива мить настала: Хуань Хуань народила одразу двох малюків.

Головний ветеринар зоопарку каже, що дитинчата на вигляд здорові.

[Антуан Леклерк, ветеринар зоопарку]:
«Це одночасно і завершення одного розділу історії, і початок іншого. Вагітність закінчилася, і тепер ми подивимося, як ці малюки ростимуть. На нас чекає багато роботи, але вона буде вельми цікавою».

Батьки новонароджених — Хуань Хуань та Юань Цзи. Вони приїхали до Франції з Китаю у 2012 році. Це перші панди, яких Франція отримала від Пекіна в оренду. У зоопарку вони живуть у спеціальному китайському павільйоні.

Чотири роки тому Хуань Хуань уже ставала мамою.

Примітно, що доросла самиця панди може важити до 125 кілограмів, а дитинча при народженні — усього коло 120 грамів. Також цікаво, що в природі панди зазвичай залишають лише одного малюка. Але в зоопарку, звісно, збережуть двох. Найімовірніше, їх даватимуть самиці по черзі.

Панди мешкають лише в Китаї. Останніми роками їх чисельність у дикій природі збільшилася, тому цей вид перевели з розряду «такий, що зникає» до «уразливий».

Зоопарк «Боваль» відкрився в місті Сент-Еньян у 1980 році. Це один із найкрасивіших зоопарків світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Панди-близнюки народилися у французькому зоопаркуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: