26.08.2024
Телеканал NTD

Туреччина будує стіну на кордоні з Іраном

Туреччина будує стіну на кордоні з Іраном

Туреччина будує бетонну стіну на кордоні з Іраном. Вона має зупинити потік нелегальних мігрантів, здебільшого з..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Туреччина будує бетонну стіну на кордоні з Іраном. Вона має зупинити потік нелегальних мігрантів, здебільшого з Афганістану. Огорожа простягнеться на майже 65 кілометрів у східній провінції Ван.

Останнім часом до Туреччини стало прибувати більше афганців. Багато хто втікає від насильства, пов’язаного з наступом Талібану. Тоді як США та їхні союзники виводять війська з країни, угруповання захоплює дедалі більші території.

[Емін Більмез, місцевий губернатор]:
«Торік ми затримали на кордоні 105 тисяч мігрантів. Цього року кількість біженців, схоплених на кордоні, уже перевищила 55 тисяч».

Афганці пробираються до Туреччини через Іран багато років. Вони здебільшого хочуть дістатися Європи. І в ЄС уже непокояться щодо нової хвилі біженців.

Так, недавно в Егейському морі берегова охорона Туреччини перехопила човен, на якому було понад 200 афганських мігрантів. Вони прямували до Європи.

А два тижні тому прикордонна служба Туреччини оголосила, що затримала неподалік від іранського кордону 1500 нелегальних мігрантів, переважно афганців.

У Туреччині вже перебуває три мільйони 700 тисяч сирійських біженців. Президент Тайїп Ердоган сказав, що хоче уникнути нової хвилі.

За даними ООН, із січня через наступ талібів свій дім покинуло коло 270 тисяч афганців. Загалом кількість переміщених громадян всередині країни тепер перевищує три з половиною мільйони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туреччина будує стіну на кордоні з ІраномЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школі100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНа Канарських островах протестують проти масового туризму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: