19.06.2024
Телеканал NTD

Стрибнути на канаті з найвищого скляного мосту світу

Стрибнути на канаті з найвищого скляного мосту світу

Стрибок, на який зважиться не кожен. До землі тут майже 300 метрів. Таку розвагу пропонують у..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Стрибок, на який зважиться не кожен. До землі тут майже 300 метрів. Таку розвагу пропонують у китайській провінції Хенань. Тут можна здійснити найвищий у світі стрибок на гумовому канаті зі скляного пішохідного мосту.

[Аніл Тамант, стрибун]:
«Збираюся стрибнути з канатом у своєму вінгсьюті. Тим, хто раніше цього не робив, буде трохи страшно. Та я вже стрибав кілька разів, тож відчуття хороші».

Міст під назвою «Дорога у хмари» розташований у національному парку Улін’юань, який входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Довжина споруди — 430 метрів.

Атракціон банджі-джампінгу відкрили тут наприкінці минулого року.

[Джонні Дікер, оператор атракціону]:

«У середньому в нас зараз по 20 стрибків за день. Це досить непогано для таких стрибків».

Щоб компенсувати брак іноземних туристів, ціну знизили на 40 %. Зараз розвага коштує коло 2000 юанів, це трохи більше ніж 300 доларів.

Міст спроєктував ізраїльський архітектор Хаїм Дотан, а відкрили його в серпні 2016 року. Він один із найдовших і найвищих скляних пішохідних мостів світу. Кажуть, стрибати з таких навіть простіше, ніж із нижчих.

[Джонні Дікер, оператор атракціону]:
«Коли стрибаєш не з такої висоти, то земля ближче, і це страшніше. А коли ти так високо, то це схоже на скайдайвінг. Чим ти вище, тим менше усвідомлюєш відстань».

Коротке посилання на цю сторінку:

Стрибнути на канаті з найвищого скляного мосту світуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: