25.04.2024
Телеканал NTD

Зелений оазис прикрасив дах університету в Австралії

Зелений оазис прикрасив дах університету в Австралії

На зелений луг перетворився дах нової будівлі в австралійському місті Берні. У ній незабаром відкриється філія..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На зелений луг перетворився дах нової будівлі в австралійському місті Берні. У ній незабаром відкриється філія Університету Тасманії. На даху висаджено 10 000 рослин місцевих видів. Зелений оазис стане домом для птахів і комах.

[Джефф Герд, директор компанії ― озеленювача дахів]:
«Гадаю, це не дивно, що там уже можна помітити тонкодзьобих буревісників. Таку ж картину ми бачили на даху опріснювального заводу у Вікторії».

Багато будівель Тасманії та хмарочосів Сіднея вже озеленили свої дахи. Така покрівля прикрашає міста й корисна для природи. Проте коштують ці проєкти недешево.

[Джефф Герд, директор компанії ― озеленювача дахів]:
«Будівлю має бути спроєктовано так, щоб вона витримувала вагу даху, який у вісім разів важчий за металеву покрівлю. Дах також має бути вкрито водонепроникною мембраною, тому витрати великі».

Утім, Університет Тасманії вважає велику ціну виправданою.

[Джим Кавай, проректор Університету Тасманії]:
«Це не лише добре для природи. Такий простір є дивовижним місцем, поруч із яким можна жити, працювати та вчитися. Він служитиме нашим співробітникам, студентам і гостям».

У Тасманії зелені дахи прикрашають будівлі багатьох готелів і ресторанів. Ландшафтні дизайнери, які висаджують рослини, також стежать, щоб на дахах не росли бур’яни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зелений оазис прикрасив дах університету в АвстраліїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯку країну визнали найщасливішоюТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: