29.10.2024
Телеканал NTD

Іранець самотужки створює копію гіперкара «Bugatti»

Іранець самотужки створює копію гіперкара «Bugatti»

Швидкий, ексклюзивний і дорогий. Чи вдасться іранському автомайстрові Джамшиду створити брата-близнюка гіперкара «bugatti centodieci»? Цю модель..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Швидкий, ексклюзивний і дорогий. Чи вдасться іранському автомайстрові Джамшиду створити брата-близнюка гіперкара «bugatti centodieci»? Цю модель випустили обмеженим тиражем два роки тому до 110-річчя французького бренду. Вона підкорила серце іранця. Тепер він будує таку ж машину у своєму гаражі в Шахріярі.

[Джамшид Наземі, автомайстер]:
«Я почав працювати над створенням суперкара “Bugatti”. Це унікальний автомобіль. Намагаюся не відставати від (“Bugatti”), та процес іде вельми повільно. Я один, а в них команда, за якою стоять німецькі технології».

Майстер працює не лише без помічників, а й без креслень. Натхнення черпає з фото.

[Джамшид Наземі, автомайстер]:
«Я ніколи не бачив таких машин. Їх немає (в Ірані). Лише бачив кілька фотографій, деякі не дуже чіткі. Це навіть не технічні фотографії, які підійдуть для копіювання автомобіля. Я використовую очі, розум та уяву».

Для іранця автомобілі — пристрасть усього життя. Техніку полюбив ще за малих літ. А кілька років тому зробив репліку вінтажного «форда», яку використали в зніманні фільму в Тегерані.

Під фотографіями його творіння на фейсбуці з’явилася низка захопливих коментарів. Після цього Джамшид покинув роботу й орендував гараж. У ньому вже побудував копію люксового автомобіля «bugatti royale». Компанія випустила всього шість екземплярів цієї моделі.

Іранець каже, що витратив на створення репліки чотири роки й 100 тисяч доларів. А власний гіперкар «bugatti» коштуватиме йому 40 тисяч доларів. Джамшид збирає його вже десять місяців. Деякі деталі кузова переробляє багато разів, щоб довести їх до ідеалу. Як платформу використовує старі моделі «Mercedes» чи «BMW».

Іранець мріє колись побудувати свій унікальний автомобіль.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іранець самотужки створює копію гіперкара «Bugatti»Китайська компанія BYD намагається випередити Tesla в продажу електромобілівАвтомобілі з технологією теледрайвінгу з’явилися в СШАСуперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-ВегасіHyundai та Kia відкликають майже 170 000 електромобілів у Південній КореїАборигени в Австралії їздять на старих автомобілях місцевого виробництваКонцепт-кари та віртуальні помічники: що показали автовиробники на виставці CES у Лас-ВегасіНа Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MG

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: