24.11.2024
Телеканал NTD

Daimler показала електричний флагман Mercedes-Benz S-класу

Daimler показала електричний флагман Mercedes-Benz S-класу

У німецькому Штутгарті відбулася прем'єра електричного флагмана Mercedes-Benz S-класу. Модель дістала назву EQS. Вона побудована на..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У німецькому Штутгарті відбулася прем’єра електричного флагмана Mercedes-Benz S-класу. Модель дістала назву EQS. Вона побудована на новій модульній платформі, яку створили спеціально для «мерседесів» на батареях.

Новий EQS — це п’ятидверний ліфтбек. Залежно від модифікації автомобіль обладнано одним чи двома електромоторами. За даними виробника, запас ходу — 770 кілометрів.

Головною особливістю розкішного інтер’єру стала передня панель Hyperscreen. Під широким склом є три дисплеї, один із яких розташовано навпроти переднього пасажира.

[Ола Келленіус, голова компанії Daimler AG]:

«Hyperscreen дуже вражає. Гадаємо, коли люди побачать його роботу, багато хто здивується. Вони захочуть мати такий дисплей».

Електричний флагман також оснащено проєкційним дисплеєм із технологією доповненої реальності.

Компанія Daimler поки не озвучила вартості нового автомобіля, але відомо, що влітку EQS почнуть продавати в ЄС та США, а в січні — на ринку Китаю.

[Ола Келленіус, голова компанії Daimler AG]:
«У Китаї попит на Mercedes величезний, і для сегмента S-класу Китай — найбільший ринок у світі. Тому зайве казати, що EQS відіграє там певну роль, а китайський ринок відіграє важливу роль для EQS».

У Євросоюзі торік продажі електричних та гібридних автомобілів потроїлася й досягли одного мільйона одиниць. Це понад 10 % загального обсягу продажів.

Аналітики вважають, що новий електричний Mercedes спробує потіснити автомобілі компанії Tesla. Утім, голова Daimler жодних аналогій з американськими машинами не проводив.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: