25.05.2024
Телеканал NTD

«Формула-24»: в Іспанії пройшли перегони на електрокарах для школярів

«Формула-24»: в Іспанії пройшли перегони на електрокарах для школярів

Дев'ять команд учнів з Іспанії та Португалії виїхали на перегоновий трек у Більбао, що в Країні..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дев’ять команд учнів з Іспанії та Португалії виїхали на перегоновий трек у Більбао, що в Країні Басків. Тут біля стадіону «Сан-Мамес» проходять змагання в класах «Формула-24» і Формула-24 +».

У перегонах беруть участь електрокари з відкритими колесами. Пілоти мають найефективніше використовувати заряд батареї упродовж однієї чи півтори години залежно від класу перегонів.

Чим вища швидкість, тим скоріше зменшується запас ходу. Водій має виробити власну стратегію їзди. Перемагає команда, яка подолала максимальну кількість кіл за відведений час.

Цей проєкт розпочали у Великій Британії ще в 90-і роки. Його завдання — зацікавити школярів і студентів технікою, інженерією та математикою.

[Альберто Кастільйо, школяр]:
«Крім того, що це весело й цікаво, можна вивчати механіку, електрику, а потім змагатися. Також дізнаєшся багато нового в галузі інженерії».

Команди можуть виступати на готових машинах чи конструювати їх самі. Однаковими на всіх автомобілях повинні бути лише двигуни та батареї.

[Іманоль Гояррога, директор школи]:
«У майбутньому буде багато електромобілів. Дуже важливо, щоб школярі з раннього віку розуміли необхідність зелених технологій. До того ж у цьому проєкті вони з малих літ працюють у командах, і це допомагає виявити в кожній дитині найкращі якості».

У класі «Формула-24» беруть участь пілоти віком від 11 до 16 років. На змаганнях «Формули-24 +» виступають перегонники віком від 11 до 25 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: