29.03.2024
Телеканал NTD

Сотні булочок: волонтери Ріо-де-Жанейро годують жителів бідних районів

Сотні булочок: волонтери Ріо-де-Жанейро годують жителів бідних районів

Ці тисячі хрустких ароматних булочок уже скоро вирушать до жителів бідних районів на заході Ріо-де-Жанейро. Пандемія..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ці тисячі хрустких ароматних булочок уже скоро вирушать до жителів бідних районів на заході Ріо-де-Жанейро. Пандемія коронавірусу не лише забрала понад півмільйона життів бразильців, але й ще більше штовхнула людей у злидні. Тепер волонтери роздають нужденним безкоштовну їжу.

[Берталду Соза Суреш, один з керівників програми]:
«Ми дуже раді, що можемо допомогти. Важко бачити на обличчях людей біль і страждання. У Ріо-де-Жанейро на ділянках 5, 10, 15 і 20 кілометрів існують осередки бідності, де люди голодують».

У межах кампанії волонтери розносять хліб, гарячу їжу й товари першої потреби малозабезпеченим сім’ям, пацієнтам реабілітаційних центрів, постояльцям будинків для людей похилого віку й безпритульним.

[Дженіфер да Сілва, волонтер]:
«Я рада допомогти, бо знаю, що світ покращає, якщо кожен зробить хоча б трохи. Ми дуже хочемо, щоби справи пішли краще. Поступово допомагаємо дедалі більшій кількості людей. Зараз допомогу отримують не всі. Добре було б, якби її можна було надати всім».

Майже 13 % населення Бразилії живе за межею бідності, отримуючи 50 доларів США на місяць. Це найвищий рівень бідності для країни за останні десять років.

Під час пандемії багатьом стало ще складніше прогодуватися, бо різко зросли ціни на харчі.

[Летісія Віллаш, місцева жителька]:
«Це так добре, що вони допомагають людям. Гуляючи тут із мамою, ми бачимо дітей, які страждають від голоду, їх дуже шкода».

Програма діє з квітня минулого року. За цей період пожертвували вже понад два мільйони свіжоспечених хлібин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сотні булочок: волонтери Ріо-де-Жанейро годують жителів бідних районівРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціСміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в Боснії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: