28.05.2024
Телеканал NTD

Венецію можуть внести до списку ЮНЕСКО через масовий туризм

Венецію можуть внести до списку ЮНЕСКО через масовий туризм

Венеція може увійти до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебувають під загрозою. Це пов'язано з..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Венеція може увійти до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебувають під загрозою. Це пов’язано з негативними наслідками масового туризму. У 2019 році тут побувало 25 мільйонів гостей.

Водночас майже рік Венеція пустувала, хоча дуже залежить від туристичного потоку. І зараз, коли тут знову починають з’являтися іноземці, місцеві жителі задумалися про те, як зменшити збитки.

Адміністрація міста оприлюднила новий план виходу з карантину. Він покликаний перетворити Венецію на «світову столицю сталого розвитку», а також залучити фінансування з Фонду відновлення ЄС.

[Нікола Піанон, співавтор плану]:

«Під час COVID-19 ми бачили, що, коли туристи покидають місто — воно вмирає. У нас є серйозна проблема в туристичній сфері, яка полягає в депопуляції. Кількість жителів історичного центру з кожним роком зменшується на тисячу, через те, що люди не можуть орендувати житло чи його купити».

Нікола Піанон — уродженець Венеції й один з авторів нової концепції. Він закликає обмежити в’їзд для одноденних туристів, збільшити кількість постійних жителів, забезпечивши їх житлом, зменшити кількість квартир, що здають туристам в оренду, а також захистити венеційських ремісників.

Проєкт передбачає залучення коло 12 тисяч нових жителів і створення до 20 тисяч нових робочих місць. Для цього знадобиться від 2,5 до 4 мільярдів євро інвестицій.

Ще торік влада міста хотіла ввести податок для одноденних туристів, які не ночують у місті. А таких тут коло 80 %. У 2019 їх кількість становила 19 мільйонів.

Також поруч із головним залізничним вокзалом встановили високотехнологічну диспетчерську. З її допомогою за даними стільникових телефонів можна визначити, скільки туристів перебуває у Венеції і звідки вони приїхали.

У 1977 році у Венеції проживало понад 100 тисяч осіб. Сьогодні містян — трохи більше як 50 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венецію можуть внести до списку ЮНЕСКО через масовий туризмТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: