26.05.2024
Телеканал NTD

Аномальна спека в Канаді: 480 жертв за 5 днів

Аномальна спека в Канаді: 480 жертв за 5 днів

У Канаді не припиняється аномальна спека. За останній тиждень в Літтоні, що в центральній частині Британської..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Канаді не припиняється аномальна спека. За останній тиждень в Літтоні, що в центральній частині Британської Колумбії, зафіксували три температурних рекорди. У неділю повітря прогрілося до 46,6 градуса, в понеділок – майже до 48, а у вівторок – до 49,6 градуса.

До цього найвищою температурою для Канади вважався рекорд 1937 року. Тоді в Саскачевані стовпчик термометра піднявся до 45 градусів за Цельсієм.

Поліція Британської Колумбії повідомляє, що за п’ять днів аномальної спеки в провінції зафіксовано понад 480 випадків раптової смерті. І це ще не остаточні цифри. Середній показник для такого періоду – трохи більше ніж 150 померлих. Влада припускає, що саме жара стала причиною такого різкого стрибка смертності.

На тлі спеки різко зріс попит на кондиціонери.

[Ріан Уандлер, співробітник компанії з виробництва кондиціонерів]:
«Кондиціонерів купують учетверо більше, ніж зазвичай. Раніше у червні такого попиту не було, бо сильна спека наставала тільки в липні або серпні».

Влада закрила місцеві школи й університети. Також у провінції зросло споживання електроенергії.

Екстремальна погода знищує й сільськогосподарські посіви. Канада – це один з найбільших у світі виробників пшениці й рапсу.

[Лінн Джейкобсон, голова Сільськогосподарської федерації Альберти]:
«У довгостроковій перспективі це означає, що обсяг врожаю не досягне середнього показника. Можливо, він буде навіть набагато нижчим».

Синоптики прогнозують, що небезпечна спека протримається до кінця тижня. Хвиля гарячого повітря також накрила північний захід США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Аномальна спека в Канаді: 480 жертв за 5 днівНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: