26.11.2024
Телеканал NTD

Британка робить листівки зі сміття з берегів Темзи

Британка робить листівки зі сміття з берегів Темзи

Без роботи й на суворому карантині. Так 34-річна британка Флора торік зустріла в Лондоні весну. Прогулюючись..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Без роботи й на суворому карантині. Так 34-річна британка Флора торік зустріла в Лондоні весну.

Прогулюючись берегом Темзи, щоб відволіктися від хвилювань і страхів, вона несподівано придумала корисний спосіб заробити. Жінка вирішила виготовляти листівки, використовуючи пластикове сміття з пляжів. Так поєдналися мистецтво й турбота про екологію.

[Флора Блатвейт, авторка листівок зі сміття]:
«Я не могла поїхати в село, на природу, як любила раніше. Ми всі застрягли в Лондоні. Темза стала для мене таким собі притулком, де я могла гуляти й робити щось корисне».

Дивлячись на пляжі, Флора звернула увагу не лише на самі купи сміття, але й на те, які вони різнобарвні.

[Флора Блатвейт, авторка листівок зі сміття]:
«Це якась червона деталь від кришки пляшки. Мені подобається колір, і це хороший міцний пластик. Зроблю з нього якесь велике колесо, колесо великого трактора, або наріжу для прикрашання листівок. Так, безумовно, знахідка дня».

Удома Флора миє й уважно сортує все сміття. Вона дипломований географ без художньої освіти. Відмітна риса її творчості — мінімалістичний дизайн і оригінальний підпис.

[Флора Блатвейт, авторка листівок зі сміття]:
«Я хочу, щоб весь процес був якомога екологічнішим. Моя мета — донести це послання через листівку. Усе, що я використовую, аж до упаковки, — із переробленого матеріалу».

Щотижня вона виготовляє і продає по кілька тисяч таких листівок. На них обов’язково вказує, де знайдено конкретний пластиковий фрагмент.

[Флора Блатвейт, авторка листівок зі сміття]:
«Я бачила багато документальних фільмів, читала про забруднення пластиком, але, коли вперше почала сама прибирати пляжі й побачила це на власні очі, була дуже вражена. Коли бачиш пласт сміття у водоростях і піску, думаєш, як багато всього. Але ж це лише маленька частинка».

Мета Флори — надихнути людей піклуватися про довкілля і дбайливо ставитися до природних ресурсів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британка робить листівки зі сміття з берегів ТемзиКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Яку країну визнали найщасливішоюОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Туніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: