На цій фермі в місті Ірбід у Йорданії доять верблюдів і продають їхнє молоко. Тут це — один із найпопулярніших харчів. Місцева жителька Лара аль-Тіті знайшла йому й інше застосування. Вона робить із нього мило.
[Лара аль-Тіті, власниця майстерні з виробництва мила]:
«Я перша в Йорданії, хто виробляє товари з верблюжого молока. Це було непросте завдання, такого мила мало здебільшого тому, що важко дістати верблюже молоко. Воно не завжди є».
Лара — мати трьох дітей, і знає наскільки важливі якісні продукти. Верблюже молоко вибрала як ключовий інгредієнт, бо вважається, що в ньому втричі більше вітаміну С, ніж у коров’ячому молоці.
Спочатку жінка робила мило вдома вручну. Потім її виробництво розширилося до окремої майстерні.
[Лара аль-Тіті, власниця майстерні з виробництва мила]:
«Щонайперше, зважую мило. Додаю різні види олії, щоби зберегти якість мила та його терапевтичний ефект. Воно має добре пінитися й бути твердим».
Її ніша виявилася успішною. Попит на таке верблюже мило зростає. Зараз Лара уклала контракти з фабриками в усій Йорданії.
[Лара аль-Тіті, власниця майстерні з виробництва мила]:
«Я поступово розвинула ідею й розширила її від домашнього бізнесу до укладення угод із фабриками, які виробляють мило для мене. Також і далі створюю мило вручну у своїй майстерні».
Зараз Лара виготовляє коло 4000 брусків мила на місяць. Їх продають у Йорданії та інших країнах.
Коротке посилання на цю сторінку: