19.11.2024
Телеканал NTD

Цикади в шоколаді: кондитерська в США скористалася появою мільярдів комах

Цикади в шоколаді: кондитерська в США скористалася появою мільярдів комах

Поява періодичних цикад у США дала змогу власниці шоколадної кондитерської Сарі Дуаєр розширити асортимент. Тепер тут..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Поява періодичних цикад у США дала змогу власниці шоколадної кондитерської Сарі Дуаєр розширити асортимент. Тепер тут продають комах у шоколаді. Збирають майбутню начинку для цукерок поруч із кондитерською в містечку Бетесда на сході країни.

Спочатку цикад заморожують, потім трохи варять і чистять. Після цього збризкують олією, посипають корицею й відправляють у фритюрницю. Потім хрустку начинку вмочують у шоколад і залишають застигати.

Сара каже, що ледь справляється із замовленнями.

[Сара Дуаєр, власниця кондитерської]:

«Я роблю шоколад уже десять років. Якби це не спрацювало, то я їх і не продавала б. Коли поєднуєш смак шоколаду, кориці й горіховий смак комахи, це створює відчуття свята: немов ідеш вулицями великого міста, а там на тротуарах смажать горіхи».

До появи цикад у кондитерській робили звичайнісінькі цукерки. Мільярди цих комах з’являються в східних штатах США раз на 17 років. Саме стільки часу потрібно личинкам для розвитку
Коротке посилання на цю сторінку:

Цикади в шоколаді: кондитерська в США скористалася появою мільярдів комахВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: