20.01.2024
Телеканал NTD

В Австралії підводне плавання допомагає аутистам позбутися замкнутості

В Австралії підводне плавання допомагає аутистам позбутися замкнутості

Молодий австралієць Мітч Ланге страждає від аутизму, але в басейні все інакше. Забувати про недугу допомагає..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Молодий австралієць Мітч Ланге страждає від аутизму, але в басейні все інакше. Забувати про недугу допомагає підводне плавання. Заняття проходять в Аделаїді.

Мітчу важко спілкуватися за допомогою слів. Можна сказати, він пізнає світ на дотик.

[Кім Ланге, мама пацієнта]:
«Він має сильну звичку нюхати все незнайоме, а ще тягнеться все помацати».

Мітч ходить до басейну вже півтора року. І весь цей час його фізичний та психологічний стан поліпшується. Юнак плаває, спілкується з інструктором і вчиться грати у м’яч.

[Анья Коллінз, фахівець з підводної терапії]:
«У саду біля їхнього будинку лежить багато м’ячів, бо родичі намагалися грати з Мітчем. А він хапав м’яч, тікав і ніколи не приносив його назад».

Після занять Мітч вільніше контактує з людьми, замкнутість минає.

[Кейд Девісон, співробітник Університету Південної Австралії]:
«Щойно одягнеш маску й пірнеш у воду, залишається лише невербальний спосіб спілкування. Тому доводиться шукати всілякі можливості для взаємодії. Під водою всі рівні».

У сеансах підводної терапії в Аделаїді бере участь понад 50 пацієнтів. Серед них є люди з інвалідністю, а також ті, хто відновлюється після травм.

Організатори занять надіються, що колись зможуть надавати таку допомогу і в інших містах Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії підводне плавання допомагає аутистам позбутися замкнутостіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: