26.12.2024
Телеканал NTD

Кінські перегони без сідел: американські індіанці відроджують традиції предків

Кінські перегони без сідел: американські індіанці відроджують традиції предків

Американські й канадські індіанці з племені шошонів-банноків зібралися в Оклахомі на традиційні перегони. Вони відроджують їзду..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Американські й канадські індіанці з племені шошонів-банноків зібралися в Оклахомі на традиційні перегони. Вони відроджують їзду на конях без сідел, а також роблять перший крок до відновлення після пандемії.

[Мері Тетон, член племені шошонів-банноків]:
«Ковід справді торік на нас вплинув, але цього року буде краще. І тепер наша рада просить команди, які беруть участь у перегонах, зробити щеплення проти ковіду. І більша частина зробила. У всіх усе добре. Ніхто не заразився коронавірусом, принаймні ті, кого я знаю особисто».

Кінські перегони — одна з найпопулярніших у культурі корінних американців розваг, що збереглися до наших днів.

Учасники змагаються на трьох різних конях без сідла. Вони долають трасу завдовжки одну милю, це трохи більше ніж півтора кілометра. Коней, які розфарбовані в традиційному стилі, міняють між колами.

Організатори кажуть, що цей захід — найбільший серед подібних. За приз — 140 тисяч доларів змагалося коло 40 команд. Водночас перегони розділили на класи: окремо для вождів, воїнів, старійшин та жінок.

Цей штат вибрали не випадково. Корінне американське населення тут становить майже 10 %. До того ж у 2020 році Верховний суд США підтвердив, що близько половини території штату перебуває під юрисдикцією індіанців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кінські перегони без сідел: американські індіанці відроджують традиції предківРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: