19.10.2024
Телеканал NTD

Німецький чемпіон із веслувального слалому готується до своєї третьої Олімпіади

Німецький чемпіон із веслувального слалому готується до своєї третьої Олімпіади

Німецький чемпіон із веслувального слалому Ганнес Айгнер готується до третіх у своїй кар'єрі Олімпійських ігор. Спортсмен..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Німецький чемпіон із веслувального слалому Ганнес Айгнер готується до третіх у своїй кар’єрі Олімпійських ігор. Спортсмен двічі ставав чемпіоном світу у своїй дисципліні. З Олімпіади 2012 року в Лондоні він привіз бронзову медаль. А на Іграх у Ріо у 2016 посів четверте місце.

[Ганнес Айгнер, німецький спортсмен слалом каноїст]:
«Просто опинитися на Олімпійських іграх утретє – це вже велика справа. Жоден німецький весляр на байдарках не домігся цього. Це велике досягнення, і я думаю, що можу цим трохи пишатися. Я дуже чекаю моїх третіх Олімпійських ігор. І сподіваюся повернутися не з порожніми руками».

Ганнес каже, що перенесення через пандемію Ігор у Токіо на рік було для нього розчаруванням. Але, як з’ясувалося, це має і позитивний бік.

[Ганнес Айгнер, німецький спортсмен слалом каноїст]:
«Це було для мене своєрідною невдачею, було неприємно. Але в мене вдома дворічний син, і я зміг провести з ним більше часу й бачити речі, які пропустив би, якби готувався».

Айгнер має зріст один метр 80 сантиметрів і вагу 80 кілограмів. З такими параметрами його тренування в тренажерному залі спрямовані щонайперше на розвиток верхньої частини тіла. Це дасть 32-річному спортсменові силу, необхідну для подолання порогів.

[Ганнес Айгнер, німецький спортсмен слалом каноїст]:
«Зараз я тренуюся на воді двічі на день, тобто одне заняття на воді вранці й одне ввечері. А в проміжках я займаюся в тренажерному залі або бігаю на вулиці. Тобто щодня маю три тренування. І зазвичай я роблю це з понеділка по суботу».

Баварський спортсмен тренується в місцевих водах. У 2019 році він був і в Токіо — на кваліфікаційних змаганнях. Тоді мав можливість потренуватися на токійських порогах. Однак каже, що трасу, найімовірніше, відтоді вже змінили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецький чемпіон із веслувального слалому готується до своєї третьої ОлімпіадиКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігорПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у Швейцарії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: