29.11.2024
Телеканал NTD

Як у зоопарку Таїланду тигрів рятують від спеки

Як у зоопарку Таїланду тигрів рятують від спеки

У Таїланді дуже спекотно. Це дошкуляє і місцевим тиграм, яких тримають у неволі. Доглядачам у зоопарках..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У Таїланді дуже спекотно. Це дошкуляє і місцевим тиграм, яких тримають у неволі. Доглядачам у зоопарках доводиться придумувати способи, як охолодити великих кішок.

Це парк під назвою «Королівство тигрів» у місті Чіангмай. Він розташований за 700 кілометрів на північ від Бангкока. Тут живе коло 50 великих смугастих кішок.

Піклуватися про хижих підопічних доводиться постійно. Особливо в спеку.

[Патчара Чантед, доглядач зоопарку]:

«Зазвичай ми постійно спілкуємося з нашими тиграми, бо коли їм щось потрібно, вони кажуть нам про це мовою тіла — це видно по тому, як вони ходять і як взаємодіють. Бачачи це, ми намагаємося забезпечити їх усім необхідним».

Тигрів спеціально заманюють іграми до прохолодного басейну.

Ще один спосіб охолодити — годувати замороженою в шматку льоду куркою. Таку страву тут кішкам дають двічі на день. Діє безвідмовно — тигр не заспокоїться, поки не добереться до курки.

[Патчара Чантед, доглядач зоопарку]:
«Велику частину дня тигри економлять енергію, лежачи десь і майже не рухаючись. Коли їм дуже жарко, вони важко дихають, як кішки чи собаки, щоб не перегріватися. Ми граємо з ними в басейні, щоб вони охолоджувалися».

Спека в Таїланді починається наприкінці лютого. Температура підіймається вище ніж 35 градусів Цельсія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у зоопарку Таїланду тигрів рятують від спекиМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: