25.12.2024
Телеканал NTD

Австралієць урятував будинок від пожежі, але втратив його в повені

Австралієць урятував будинок від пожежі, але втратив його в повені

У 2019 році скотар і за сумісництвом член міської ради австралієць Роберт Костіган рятував свій дім,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У 2019 році скотар і за сумісництвом член міської ради австралієць Роберт Костіган рятував свій дім, а ще дім тестя від лісової пожежі. І йому це вдалося. Але не минуло й двох років, як обидва будинки змила повінь.

[Роберт Костіган, потерпілий від повені]:
«Усе ще не можу в це повірити. Це був будинок нашої мрії, а тепер його немає».

Повінь сталася у місті Голлісдейл, яке стоїть приблизно за 400 кілометрів на північ від Сіднея. Її спричинили зливи.

[Роберт Костіган, потерпілий від повені]:
«Напевно, мені не таланить. Може, я взагалі невдаха. Або хтось мене перевіряє. Це вже сталося, тому треба просто це пережити».

Оглянувши пошкодження, страхова компанія оголосила, що будинок треба повністю відбудовувати. Зараз Роберт, його дружина, тесть і двоє дітей 7 і 11 років живуть у сусідів. На щастя, худоба й домашні тварини сім’ї вижили.

Під час так званого Чорного літа 2019-20 років, коли Австралією прокотилися руйнівні пожежі, місцева громада об’єдналася й намагалася захиститися від лиха. Вона організовувала екстрені зустрічі, а також вдень і вночі протистояла вогню.

[Роберт Костіган, потерпілий від повені]:
«Ми з усіх сил намагалися пройти через це. Але мати-природа просто все в тебе забирає».

Управління страхових компаній Австралії оголосило, що після повені воно отримало понад 25 тисяч заявок на відшкодування збитків на загальну суму понад 293 мільйони доларів.

Водночас після п’яти днів злив більш як 40 тисяч людей на сході Австралії покинули свої будинки й перебралися до безпечних зон. Дощі вже назвали найбільшими в регіоні за більш ніж півстоліття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралієць урятував будинок від пожежі, але втратив його в повеніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКанада обмежить час роботи для іноземних студентівОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Яку країну визнали найщасливішоюГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиНирки — у центрі нової кризи в НепаліРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуНа Кубі закінчується паливо?Новий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: