28.05.2024
Телеканал NTD

Афганець, не діставши статусу біженця в ЄС, став успішним фермером на батьківщині

Афганець, не діставши статусу біженця в ЄС, став успішним фермером на батьківщині

Афганець Расул дбайливо збирає гливи на своїй фермі в Кабулі. Щодня він постачає на ринки 30..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Афганець Расул дбайливо збирає гливи на своїй фермі в Кабулі. Щодня він постачає на ринки 30 кілограмів грибів. За такий бізнес чоловік узявся два роки тому. Перед цим була невдала спроба дістати притулок у Європі.

Спочатку Расул поїхав до Москви. Це було у 2012-му.

[Расул Резаї, фермер]:
«Перші два роки я працював у ресторані. Але там було дуже важко, тож друг привів мене на грибну ферму. Я влаштувався туди й навчився вирощувати гриби й збирати їхні спори».

2016 року афганець подав заявку на здобуття статусу біженця в Євросоюзі, однак йому відмовили. Чоловік повернувся до Афганістану й пішов працювати продавцем.

[Расул Резаї, фермер]:
«Якось мені сяйнула ідея створити грибну ферму. І я подумав: коли вже я маю досвід у цій справі, то чому б і не спробувати».

Спочатку Расул вирощував гриби в одній із кімнат свого дому. Щодня збирав до п’яти кілограмів глив. Зараз має спеціальне приміщення, і масштаби бізнесу збільшилися.

Останнім часом афганці дедалі охочіше купують гливи.

[продавець]:
«Я почав продавати гриби місяць тому, і з кожним днем їх купують дедалі більше. Продаю від семи до десяти кілограмів грибів щодня».

Гливи вважають цінним дієтичним продуктом. За вмістом білка і складу амінокислот ці гриби близькі до м’яса й молока. Вони також багаті на мінеральні речовини й вуглеводи.

[покупець]:
«Гриби дуже смачні, і зараз люди цікавляться ними більше, ніж раніше, бо гриби корисні для здоров’я».

Афганський фермер заробляє приблизно 60 доларів на день і оптимістично дивиться в майбутнє. Він також сподівається надихнути вирощувати гливи інших фермерів та вже продає спори всім, хто хоче взятися за цю справу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Афганець, не діставши статусу біженця в ЄС, став успішним фермером на батьківщиніЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаСрібло в Єгипті — нове золото

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: