19.02.2024
Телеканал NTD

Франкфуртський симфонічний оркестр дає концерти на сходових майданчиках

Франкфуртський симфонічний оркестр дає концерти на сходових майданчиках

У Франкфурті шанувальники класичної музики можуть повернутися до культурного життя, хоч концертні зали й закриті. Музиканти..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У Франкфурті шанувальники класичної музики можуть повернутися до культурного життя, хоч концертні зали й закриті. Музиканти місцевого симфонічного оркестру тепер виступають прямо на сходових майданчиках.

Виїзний концерт можна замовити через інтернет. Музиканти грають у масках і тримають дистанцію.

[Сільвія Демгенські, віолончелістка]:
«Це прекрасно! Як чудово знову грати для людей. Відмінна концепція виступу й одночасно дивовижна. Ми граємо, тримаючи дистанцію, але все ж перебуваємо набагато ближче до людей, ніж у концертному залі».

Віолончелістка Сільвія востаннє виступала в концертному залі в жовтні. Тоді глядачів було мало. Вона каже, що під час карантинних обмежень деякі музиканти опустили руки, а деякі, навпаки, стали активнішими. Вона разом із колегами розпочала проєкт виїзних концертів. Заявок багато, і майже весь березень уже зайнятий.

[Ельмар Шлютер, житель Франкфурта]:
«Минулого літа ми з дружиною гуляли в нашому районі Боккенгайм і побачили на вулиці виступ симфонічного оркестру. Тому ми вирішили: якщо можна замовити їхній концерт, то треба обов’язково це зробити».

Музикантам незмінно дякують оплесками.

[жителька Франкфурта]:
«Це було чудово. Саме цього нам так бракує під час пандемії. Ми вже рік не були ні на концерті, ні в театрі, ні в опері. Тож це було прекрасно».

Концерт триває приблизно десять хвилин. Музиканти грають безплатно, але завжди раді пожертвуванням.
Коротке посилання на цю сторінку:

Франкфуртський симфонічний оркестр дає концерти на сходових майданчикахМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщиниФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: