26.01.2024
Телеканал NTD

Європейське космічне агентство оголосило про новий набір астронавтів

Європейське космічне агентство оголосило про новий набір астронавтів

Європейське космічне агентство оголосило новий набір. Уперше більш ніж за десятиліття воно відбиратиме нове покоління астронавтів...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Європейське космічне агентство оголосило новий набір. Уперше більш ніж за десятиліття воно відбиратиме нове покоління астронавтів.

Водночас воно настійно рекомендує подавати заявки жінкам, а також розмірковує про те, як можна залучити до освоєння космосу людей з інвалідністю.

Усі зацікавлені зможуть відправляти своє резюме впродовж двох місяців — із кінця березня до кінця травня. Розглядатимуть їх лише тоді, якщо заявник має ступінь магістра в галузі науки чи математики.

[Ян Ворнер, голова Європейського космічного агентства]:

«Маємо астронавтів з попереднього набору. Вони досі працюють. Я хотів би, щоб вони й у майбутньому полетіли на орбіту, у космос. Та водночас нам потрібні нові астронавти, щоб забезпечити безперебійність роботи».

Процес відбору розділять на шість етапів. Усіх кандидатів перевірять на знання науки й техніки, а також випробують їхню фізичну підготовку й здатність бути спокійним у стресових ситуаціях.

[Тім Пік, британський астронавт]:
«Якщо подивитися на наші пілотовані польоти, то вони досить дивовижні. Ми розширюємо кордони, шукаємо більше інженерів, більше вчених, більше астронавтів тощо. Тож стати частиною цієї міжнародної команди — великий привілей».

Попереднього разу до Європейського космічного агентства набирали у 2008 році. Тоді заявки подало понад 8000 осіб, проте до фіналу дійшло лише десять.

Цього разу ЄКА сподівається набрати до 26 постійних і запасних астронавтів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європейське космічне агентство оголосило про новий набір астронавтівУ Дубаї корали вирощують по-новомуЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: