29.01.2024
Телеканал NTD

Поліція висунула проти Аун Сан Су Чжі нові звинувачення

Поліція висунула проти Аун Сан Су Чжі нові звинувачення

Поліція М'янми висунула звинувачення проти фактичного лідера країни Аун Сан Су Чжі. Їй закидають незаконне ввезення..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Поліція М’янми висунула звинувачення проти фактичного лідера країни Аун Сан Су Чжі. Їй закидають незаконне ввезення радіообладнання. Як вказано в протоколі, на час розслідування — до 15 лютого вона буде під арештом.

Раніше армія М’янми здійснила державний переворот, не захотівши визнати перемогу партії Су Чжі на виборах, які пройшли торік у листопаді. Під арешт узяли не тільки лідера опозиції, а також президента країни й кількох інших політиків.

Водночас у найбільшому місті країни, Янгоні, загриміли сковорідки й каструлі, а ще загули клаксони автомобілів. Так люди виражають невдоволення переворотом і звинуваченнями на адресу Аун Сан Су Чжі.

А в середу 70 лікарень і медичних центрів у всій М’янмі на знак протесту припинили роботу.

Висловили занепокоєння і в ООН.

[Стефан Дюжаррік, прессекретар Генерального секретаря ООН]:
«Ми закликаємо й закликатимемо далі до негайного звільнення її, президента та інших осіб, яких військовики затримали за останні кілька днів. Я думаю, що звинувачення, висунуті проти неї, ще більше підривають верховенство закону й демократичних норм у М’янмі».

Аун Сан Су Чжі — лауреат Нобелівської премії миру. На виборах торік у листопаді її партія «Національна ліга за демократію» перемогла з великим відривом. Але армія не визнала результатів голосування, звинувативши Су Чжі в махінаціях. Після цього військовики захопили владу і запровадили в країні режим надзвичайного стану.

У протоколі обшуку будинку Аун Сан Су Чжі йдеться, що у неї вилучили шість незаконно ввезених до країни рацій. Щодо президента, то його звинувачують у порушенні карантинних правил під час виборчої кампанії.

Аун Сан Су Чжі помістили під домашній арешт у столиці Найп’їдо. Вона здорова, перевозити її кудись поки не планують.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція висунула проти Аун Сан Су Чжі нові звинуваченняУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніСловенським рятувальникам удалося визволити групу туристів із затопленої печериОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: