28.07.2024
Телеканал NTD

МОК і організатори Ігор у Токіо повідомили про правила проведення Олімпіади

МОК і організатори Ігор у Токіо повідомили про правила проведення Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет і організатори Ігор у Токіо опублікували перший звід правил проведення Олімпіади в умовах..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Міжнародний олімпійський комітет і організатори Ігор у Токіо опублікували перший звід правил проведення Олімпіади в умовах пандемії. Глядачам рекомендують не співати й не скандувати на трибунах. Натомість підтримувати атлетів оплесками.

А спортсмени повинні запастися масками й носити їх завжди й усюди. Правила соціального дистанціювання зберігаються. Обніматися й тиснути один одному руки заборонено. Громадським транспортом можна користуватися лише за спеціальним дозволом.

Атлетам доведеться завантажити застосунок на смартфони й щодня повідомляти про самопочуття. Також вони мусять надати план своїх дій під час Ігор. Водночас їм не можна підійматися до глядачів на трибуни.

Потрапити на Олімпіаду зможуть лише атлети з негативним тестом на коронавірус. Під час змагань також доведеться періодично здавати аналізи. Про обов’язкову вакцинацію мова не йде.

[П’єр Дюкре, співробітник МОК]:
«Діятимуть певні правила, і дуже важливо, щоб їх дотримувалися. У кожній делегації буде відповідальний, який простежить за виконанням цих правил».

Якщо якийсь спортсмен порушить правила санітарної безпеки, його можуть відсторонити від Ігор.

[Крістоф Дубі, виконавчий директор МОК]:
«Ми вважаємо, що більша частина, якщо не всі, дотримуватимуться правил. Однак на Іграх буде дисциплінарна комісія, і якщо доведеться звернутися до неї, то ми так і вчинимо».

Олімпійські чиновники обіцяють оприлюднити докладніші правила у квітні.

Літні Ігри в Токіо стартують 23 липня. Їх відклали на рік через пандемію. Японія, якщо порівняти з іншими розвиненими країнами, успішно стримує поширення коронавірусу.

Загалом у Японії виявили коло 400 тисяч випадків зараження коронавірусом, померло близько 6000 осіб. І хоча епідемія йде на спад, 80 % населення не хоче проведення Олімпіади цього року. Люди бояться, що велика кількість приїжджих спровокує спалах епідемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: