26.12.2024
Телеканал NTD

У Києві найсильніша людина планети встановила новий рекорд

У Києві найсильніша людина планети встановила новий рекорд

Найсильніша людина планети — українець Олексій Новіков. Він став переможцем найпрестижнішого турніру серед стронгменів «World's strongest..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Найсильніша людина планети — українець Олексій Новіков. Він став переможцем найпрестижнішого турніру серед стронгменів «World’s strongest man — 2020». Тепер же він установив новий рекорд у Києві.

Спортсмену вдалося пронести суперйок, на якому було шестеро дівчат, на відстань 10 метрів за 12 секунд. Уся конструкція важила 490 кілограмів.

Досягнення зафіксували представники Книги рекордів України.

Олексій і раніше переносив такі снаряди, але без людей.

[Олексій Новіков, найсильніша людина світу]:
«”Живий” йок і звичайний — це велика різниця, бо жива вага нестабільна, і мої м’язи повинні повністю стабілізувати всю вагу, а це вже дуже складно. Ти можеш бути дуже сильним, але стабілізатори можуть не працювати — і ти дістанеш травму й надовго випадеш зі спорту».

Силач каже, що до рекорду особливо не готувався, інакше б зміг пронести й більшу вагу.

[Олексій Новіков, найсильніша людина світу]:
«Запас сили достатній, щоб нести й більше. Але національний рекорд такий. Ми його перебили з великим запасом. Я думаю, що зараз в Україні немає спортсменів, які б могли його легко побити або взагалі побити».

Майже на кожних змаганнях Олексій переносить вантажі масою по 500‒550 кг, а максимальна вага, яку він переніс — 600 кг.

У свої 24 роки Олексій — наймолодший атлет, який завойовував статус найсильнішої людини світу. Також спортсмен — перший після Василя Вірастюка українець, якому вдалося стати володарем цього титулу.

І хоч Олексій здобув перемогу на такому престижному конкурсі, від української влади уваги він так і не дочекався. Однак каже, що прості люди його дуже підтримують.

[Олексій Новіков, найсильніша людина світу]:
«Багато українців, які бачили мою перемогу, пишуть мені листи: “Спасибі за перемогу. Спасибі, що ти українець”. Я дуже радий, що своєю роботою, своїм хобі можу радувати простих людей. Я від цього щасливий».

Стронгмен — досить травмонебезпечний вид спорту. Олексій і сам мав чимало тілесних ушкоджень, але кидати спорт не збирається.

[Олексій Новіков, найсильніша людина світу]:
«Щоб виступати, спортсменові не треба мотивація. Ми змагаємося, бо це нам подобається».

Атлет уже готується до нових змагань, що відбудуться в лютому, а також до встановлення нового рекорду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: