24.03.2024
Телеканал NTD

Біг на руках: в Україні встановили новий рекорд

Біг на руках: в Україні встановили новий рекорд

У Києві встановили новий рекорд. Спортсмен Віктор Набок пробіг на руках дистанцію 60 метрів за 41..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Києві встановили новий рекорд. Спортсмен Віктор Набок пробіг на руках дистанцію 60 метрів за 41 секунду, і став найшвидшою в Україні людиною в цій категорії. Попередній рекорд було побито ще сім років тому. Він становив 54,57 секунди.

[Лана Вєтрова, представниця Національного реєстру рекордів України]:
«Ми маємо прекрасний результат. Ми маємо результат, який побив попередній. Ми маємо 41,18 секунди. Новий рекорд України!»

Новий рекорд було встановлено з першої спроби. Віктор каже, що на підготовку пішло близько трьох місяців. Підтримувати себе в хорошій формі спортсмену допомагає робота тренером зі спортивної гімнастики.

[Віктор Набок, рекордсмен]:
«Вирішив побити попередній рекорд. Вирішив у першу чергу перемогти себе, видавити із себе максимум. Цим рекордом хочеться популяризувати спорт і конкретно спортивну гімнастику».

Віктор каже, що присвятив цей рекорд своєму тренерові.

[Віктор Набок, спортсмен]:
«Сертифікат я відправлю йому, до міста Дніпро. Тренер — Олександр Сергійович Теличко. Тренере, привіт! Цей рекорд тобі».

Любов до спорту Вікторові прищеплювали змалечку.

[Віктор Набок, спортсмен]:
«Мені тоді було п’ять років. Мене батько за ногу стягнув із дивана: “Дивись, що роблю я, і повторюй”. Я, звичайно, нічого не робив. А потім минув один тиждень, другий, і мені стало цікаво. Я почав повторювати. У 7 років я 200 разів відтискатися просто так, у будь-якому місці й у будь-який час».

Віктор Набок уже тричі потрапляв до Національного реєстру рекордів України й Книги Гіннеса. І цей рекорд також має шанси.

[Лана Вєтрова, представниця Національного реєстру рекордів України]:
«Нам дуже приємно, коли номінація розвивається. У цьому випадку ми бачимо оновлення цієї номінації з дуже добрим результатом. Це заявка на рекорд Гіннеса».

Віктор же зупинятися не збирається. У планах пройти на руках 50 сходинок за 14 секунд і таким чином установити ще один рекорд Гіннеса.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: