25.04.2024
Телеканал NTD

У Газі шанувальники паркуру безпечно займаються в новому залі

У Газі шанувальники паркуру безпечно займаються в новому залі

Палестинські шанувальники паркуру тепер можуть тренуватися безпечно. У Газі відкрили перший спортзал, де є обладнання для..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Палестинські шанувальники паркуру тепер можуть тренуватися безпечно. У Газі відкрили перший спортзал, де є обладнання для цього виду спорту. На заняттях паркуром вчаться швидко переміщатися й долати перешкоди, використовуючи лише силу власного тіла.

[Джехад Абу Султан, тренер]:
«Я займаюся паркуром уже 13 років. За цей час мав кілька травм, найбільше постраждало зап’ястя. Я не міг займатися цілий рік».

[учень]:
«Раніше ми грали на вулицях, біля моря, стрибали між будівлями, з дахів шкіл і травмувалися. Наприклад, я пошкодив шию й місяць не міг повернути голову, ще зламав руку. Чудово, що тепер є тренери й цей обладнаний зал, де все безпечно».

Спортивні снаряди встановлено на матах. Навчання паркуру безкоштовне. Воно триває три місяці. У секцію записалося 70 осіб віком від шести до 26 років.

Паркур зародився у Франції завдяки актору й каскадеру Давиду Беллю. У Газі ця спортивна дисципліна прижилася 15 років тому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: