26.11.2024
Телеканал NTD

10-річний японський сумоїст важить 85 кг і перемагає суперників старших за себе

10-річний японський сумоїст важить 85 кг і перемагає суперників старших за себе

Борцю сумо Кюті Кумагаю десять років, але він уже важчий і сильніший за ровесників. Хлопчик тренується..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Борцю сумо Кюті Кумагаю десять років, але він уже важчий і сильніший за ровесників. Хлопчик тренується шість днів на тиждень то в клубі сумо в Токіо, то в місцевому храмі, де з ним займається батько.

Зараз Кюта має титул чемпіона світу із сумо серед хлопців до десяти років. Він так швидко просунувся на цьому шляху, що бореться із суперниками-підлітками й навіть перемагає.

[Кюта Кумагай, борець сумо]:
«Весело перемагати старших за себе».

Хлопчик займається сумо змалку.

[Тайсуке Кумагай, батько хлопчика]:
«Коли він ходив до дитячого садка, я записав його на турнір із сумо. Хоча я зовсім його не вчив, у нього все виходило саме собою. Він здібний. Він виграв той турнір».

Батько хлопчика Тайсуке раніше захоплювався сумо, тому знає, як тренувати сина. Юному сумоїсту на цих заняттях досить важко. Іноді, борючись із батьком, він задихається й плаче. Але Тайсуке вважає, що лише через важкі тренування можна досягти успіху.

Кюта ще ходить до басейну й на легку атлетику. Сумоїстам важлива гнучкість і швидкість.

[Тайсуке Кумагай, батько хлопчика]:
«Звісно, він не тренується цілодобово шість днів на тиждень. Гадаю, у нього є час і для себе, і для ігор із друзями. Я не вважаю, що це занадто велике навантаження».

Борець також має щодня вживати висококалорійну їжу. Готує мама. Його улюблена страва — стейк. Хлопчик важить 85 кілограмів. За наступні два роки він повинен набрати ще 20. Тоді його, можливо, візьмуть у престижний сумоїстський клуб.

[Сініті Тайра, тренер]:
«Він дуже обдарований і працьовитий, а його батьки сповнені ентузіазму».

Кюта скромний і неговіркий.

[Кюта Кумагай, борець сумо]:
«Тренування сумо ніяк не можна назвати задоволенням».

У найважчі хвилини хлопчик навіть хотів кинути боротьбу, але все ж тренується далі. Він мріє колись досягти найвищого звання сумо — йокодзуни.
Коротке посилання на цю сторінку:

10-річний японський сумоїст важить 85 кг і перемагає суперників старших за себеКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомогиПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАСтрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у ШвейцаріїП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: