24.08.2024
Телеканал NTD

Шанувальники авто «Фольксваген жук» щотижня проводять парад у Каїрі

Шанувальники авто «Фольксваген жук» щотижня проводять парад у Каїрі

Три десятки «окатих» автомобілів «Жук» фірми «Фольксваген» колоною їдуть дорогами Каїра. Такий парад класичних машин тут..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Три десятки «окатих» автомобілів «Жук» фірми «Фольксваген» колоною їдуть дорогами Каїра. Такий парад класичних машин тут можна побачити щотижня. У єгипетській столиці є свій клуб шанувальників знаменитих «жуків».

[Хайтам Юсеф, засновник клубу шанувальників автомобіля «Жук»]:
«Ми заснували його сім років тому, щоб допомогти власникам цих машин. Це стара модель, і лагодити її проблематично».

Засновники клубу ще створили групу в одній із соцмереж. Там уже 22 тисячі шанувальників легендарного автомобіля. Водночас до півсотні єгипетських власників «жуків» збираються раз чи два на тиждень і проїжджають вулицями Каїра. Вони хочуть, щоб інші могли помилуватися раритетною технікою.

[Хайтам Юсеф, засновник клубу шанувальників автомобіля «Жук»]:
«У цій машині мені найбільше подобається її індивідуальність. Кожне з цих 30 авто має свій характер, кожне сприймаєш по-різному. Коли керуєш ним, здається, що воно живе. Це машина з душею».

Члени клубу — це і чоловіки, і жінки, причому і дорослі, і юні.

[Гада ель-Атар, власниця автомобіля «Жук»]:
«У мене це авто недавно. І тепер я не сідаю у свою машину з автоматичною коробкою, їжджу лише на ньому. Мені хочеться його водити. Я прокидаюся вранці й одразу думаю, як сяду за кермо».

У єгипетському клубі є й жителі інших арабських країн.

[Магіуф ель-Тамімі, турист із Саудівської Аравії]:
«Як на мене, “Жук” красивіший за “Мерседес”. Він мені до вподоби більше, ніж інші авто. Я приїхав попрацювати над ним і зробити ще гарнішим».

Авто «Фольксваген жук» випускали з 1946 по 2003 рік. За 57 років із конвеєра зійшло понад 21 мільйон одиниць. У 98-му німецька компанія також почала виробляти модель «Фольксваген новий жук». Дизайн екстер’єру вона мала в стилі «Жука», проте конструкцію вони мають різну. Останнього «жука» випустили у 2019 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: