19.01.2024
Телеканал NTD

Трамп заборонив транзакції з вісьмома китайськими застосунками, зокрема з Alipay

Трамп заборонив транзакції з вісьмома китайськими застосунками, зокрема з Alipay

Президент США Дональд Трамп увечері 5 січня підписав указ про заборону транзакцій із вісьмома китайськими компаніями...

Дата завантаження: 2024-03-19

video

Президент США Дональд Трамп увечері 5 січня підписав указ про заборону транзакцій із вісьмома китайськими компаніями.

Документ, який оприлюднив Білий дім, накладає заборону на транзакції з керівниками чи розробниками Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit і кількох інших застосунків та їхніх дочірніх компаній.

У супровідній заяві Трамп зазначив, що з огляду на масштабне поширення в країні певних китайських застосунків, зокрема й тих, які було створено в Гонконзі та Макао, Сполученим Штатам Америки треба захистити національну безпеку.

У документі йдеться, що китайські застосунки, після того як їх встановлюють на смартфони, планшети й комп’ютери, можуть діставати доступ до величезного обсягу особистих даних користувачів, зокрема персональної інформації. Це дає змогу владі комуністичного Китаю відстежувати переміщення федеральних службовців і підрядників, а також складати на них досьє.

Згідно з указом, міністерство фінансів США має 45 днів, щоб визначити заборонені транзакції, а також ужити заходів щодо інших застосунків і розробити правила, які допоможуть запобігти експорту або доступу до даних користувачів.

Білий дім уважає, що китайська влада вимагає від усіх фінансових компаній Китаю підтримувати політичні цілі компартії, а також допомагати Народно-визвольній армії КНР.

Нагадаємо, торік у грудні міністерство торгівлі США наклало санкції на десятки китайських компаній, зокрема на провідного в країні виробника мікросхем SMIC, а ще компанію зі створення дронів SZ DJI Technology.

Також минулого місяця Білий дім опублікував список китайських і російських компаній, які, як припускають, тісно пов’язані з військовими. Цим компаніям закрили доступ до низки американських товарів і технологій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп заборонив транзакції з вісьмома китайськими застосунками, зокрема з AlipayЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникНа Кубі закінчується паливо?2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуІзраїль закликав Ліван зупинити атаки «Хезболли»Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Таїланді почалися масштабні повені«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: