29.02.2024
Телеканал NTD

ВООЗ рекомендує на карантині збільшити фізичну активність

ВООЗ рекомендує на карантині збільшити фізичну активність

Дорослим необхідно виділяти на інтенсивну фізичну активність як мінімум 150 хвилин на тиждень. Це позитивно позначиться..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Дорослим необхідно виділяти на інтенсивну фізичну активність як мінімум 150 хвилин на тиждень. Це позитивно позначиться не лише на фізичному здоров’ї, але й на психологічному стані. Про це нещодавно заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я.

[Рудігер Крех, представник ВООЗ]:
«Займаючись будь-якими фізичними вправами можна зменшити збитки від тривалого сидіння. ВООЗ закликає всіх під час пандемії COVID-19 активно рухатися. Якщо ми не будемо активними, то ризикуємо створити ще одну пандемію, спричинену малорухливим способом життя».

Загалом Всесвітня організація охорони здоров’я оновила відразу кілька рекомендацій у сфері фізичного здоров’я.

Дорослим, яким за 65 років, радять зміцнювати м’язи й виконувати вправи на рівновагу та координацію, щоби потім менше падати або не падати взагалі.

Вагітним жінкам і породіллям рекомендуть займатися аеробікою від 150 до 300 хвилин на тиждень.

[Фіона Булл, представниця ВООЗ]:
«Щоденна активність корисна не лише для нашого тіла, а й для психічного здоров’я. Вона може омолоджувати, зменшувати стрес і занепокоєння».

Фахівці рекомендують виконувати вправи, використовуючи підручні засоби, меблі чи сходи. Крім цього, знадобляться трекери фізичної активності.

[Рудігер Крех, представник ВООЗ]:
«Це не лише допоможе запобігти виникненню чи контролювати серцево-судинні захворювання, цукровий діабет другого типу й рак, а ще зменшить симптоми депресії і неспокою, знизить ризик появи когнітивних порушень, зокрема хвороби Альцгеймера, і поліпшить пам’ять».

За даними ВООЗ, кожен четвертий дорослий і чотири з п’яти підлітків недостатньо рухаються. Медики рекомендують усім незалежно від віку проводити менше часу перед екранами гаджетів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ рекомендує на карантині збільшити фізичну активністьТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніМарокко: лазні закриті, води немаєКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: