24.07.2024
Телеканал NTD

У Парижі відкривається ретроспектива робіт Коко Шанель

У Парижі відкривається ретроспектива робіт Коко Шанель

У паризькому музеї Palais Galliera готують до відкриття ретроспективу робіт Коко Шанель — одного з найвпливовіших..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У паризькому музеї Palais Galliera готують до відкриття ретроспективу робіт Коко Шанель — одного з найвпливовіших дизайнерів Франції та й усього світу. Раніше захід відкладали через пандемію коронавірусу.

Відвідувачі зможуть побачити шовкові сукні з бахромою 20-х років минулого століття і твідові костюми, якими бренд Chanel славиться й сьогодні.

Завдання експозиції — розповісти про те, як Габріель Шанель, більш відома як Коко, здійснила революцію стилю на початку минулого століття, створюючи одяг, у якому жінкам, на її думку, було б комфортно.

[Мірен Арсалюс, куратор виставки]:
«Вона була щонайперше дизайнером, який присвятив усе своє життя от-кутюр. Та ми виявили, що її роботи менш відомі, ніж її життя».

Деякі з нарядів надали для виставки приватні власники. Зокрема розшиті бісером сукні, накидки з пір’ям і шовкові піжами.

Шанель померла 1971 року в паризькому готелі Ritz, де жила. У деяких біографіях стверджується, що під час Другої світової війни вона співпрацювала з нацистами. Бренд Chanel поставив під сумнів ці звинувачення.

Дім моди, як і раніше, залишається одним із найбільших брендів світу за обсягами продажів. І його фірмовий стиль усе ще нагадує ті наряди, які створювала Коко, серед яких і маленьке чорне плаття.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Парижі відкривається ретроспектива робіт Коко ШанельУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікКарнавал у Венеції може стати «платним»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: