25.02.2024
Телеканал NTD

Румунський притулок показує відео з ведмежатами в обмін на допомогу

Румунський притулок показує відео з ведмежатами в обмін на допомогу

У Румунії реабілітаційний центр для ведмедів збирає пожертви незвичайним способом. В обмін на гроші спонсори можуть..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Румунії реабілітаційний центр для ведмедів збирає пожертви незвичайним способом. В обмін на гроші спонсори можуть дивитися відеосюжети про життя в притулку ведмежат. Проект розпочав Всесвітній фонд дикої природи.

[Аліна Молдован, співробітниця WWF]:
«Хоча ми вже кілька років проводимо кампанію зі збору коштів для ведмежого притулку, але за допомогою цього проекту хочемо не лише показати історію успіху реабілітованих дитинчат, але й передати важливу інформацію про життя й поведінку цих тварин».

Центр відкрився 16 років тому. Він уже виростив і випустив у дику природу майже 200 осиротілих ведмедів. Такий притулок у Європі єдиний.

[Аліна Молдован, співробітниця WWF]:
«Ми бачимо, що дедалі більше малят залишаються без матері через причини, пов’язані з діяльністю людей. Це вирубування лісів, зменшення природних місць проживання».

Співробітники центру дбають про ведмежат, намагаючись із ними взагалі не контактувати. Малюки самі вчаться добувати личинок і всілякі рослини. Додатковий корм для них доставляв спеціально розроблений дрон, але він недавно зламався. На новий апарат треба 13 тисяч євро.

Поки працівники притулку приносять їжу в руках. Доводиться нести мішки гористою місцевістю, а ще іноді годину чекати, коли можна буде покласти їжу непомітно.

Ведмежата живуть у притулку два роки. Коли стають самостійними, їх випускають у гори.

Притулок планує й далі поповнювати відеотеку для спонсорів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Румунський притулок показує відео з ведмежатами в обмін на допомогуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: