28.12.2024
Телеканал NTD

Небувалі лісові пожежі охопили все Західне узбережжя США

Небувалі лісові пожежі охопили все Західне узбережжя США

Небувалі за масштабами пожежі й далі вирують на Західному узбережжі США. Уже загинуло щонайменше семеро людей,..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Небувалі за масштабами пожежі й далі вирують на Західному узбережжі США. Уже загинуло щонайменше семеро людей, тисячі будинків згоріли.

У західних штатах зафіксовано близько 100 великих осередків займання. Особливо важка ситуація в Орегоні. Там вогонь знищив щонайменше п’ять містечок на хребті Каскадних гір.

Зазвичай там прохолодно й вогко. Однак після небувалої спеки в серпні та вересні виникли сприятливі для пожеж умови.

Ситуацію ускладнює сильний вітер швидкістю до 80 кілометрів за годину. Через це вогонь за кілька годин поширюється на десятки кілометрів.

Тепер місцева влада більше турбується про евакуацію жителів, ніж про стримування вогню. Тисячі людей у всьому штаті вже були змушені покинути свій дім.

[Хуліо Браян Флорес, погорілець]:
«Поки ми живемо на дорозі. Ми спимо у своїх машинах на стоянках. Зараз шукаємо місце, де можна розміститися, але поки нічого не знайшли».

У сусідньому штаті Каліфорнія припис про евакуацію дістало коло 64 тисяч осіб. Там пожежники намагаються стримати 28 великих осередків займання.

[Джон Мейлон, житель долини Берроу]:
«Нам зателефонували в понеділок об 11 вечора. Вони ні про що не попереджали, просто сказали, що нам доведеться евакуюватися. Ми відразу почали збирати речі. Того ж дня взяли напрокат фургон. Потім о першій годині ночі вимкнули світло. А о третій ночі прийшов місцевий поліціянт і сказав, щоб ми негайно їхали».

У центрах евакуації людям допомагають їжею і речами першої потреби, а також дають корм для тварин. Це подружжя каже, що мусило залишити вдома трьох своїх кішок, бо евакуюватися довелося дуже швидко.

[Джон Мейлон, житель долини Берроу]:
«Учора ввечері в новинах сказали, що люди не зможуть повернутися додому принаймні тиждень. Вогонь уже біля того місця, де ми живемо. Я впевнений, що ми будемо серед тих, кому доведеться чекати довше за всіх. Правда, є ймовірність, що в тому місці все згорить. Тоді повертатися буде вже нікуди».

Пожежі також вирують у штаті Вашингтон. Загалом вони охопили площу 880 тисяч гектарів. Як повідомила влада Каліфорнії, це наймасштабніші пожежі в штаті за всю історію спостережень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Небувалі лісові пожежі охопили все Західне узбережжя СШАБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: