23.07.2024
Телеканал NTD

Тисячі фламінго повернулися на кенійське озеро Накуру

Тисячі фламінго повернулися на кенійське озеро Накуру

Фламінго на озері Накуру в кенійському заповіднику — довгоочікуване видовище. Вони нещодавно повернулися на ці водно-болотні..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Фламінго на озері Накуру в кенійському заповіднику — довгоочікуване видовище. Вони нещодавно повернулися на ці водно-болотні угіддя. Птахи залишили ці місця вісім років тому, бо підвищився рівень води.

Фламінго мешкають лише на мілководних солоних і лужних озерах. Там вони можуть знаходити їжу й будувати гнізда. Коли рівень води в Накуру піднявся, птахи відлетіли, а тому перестали приїжджати й туристи.

Однак цього сезону великі дощі затопили багато озер, і фламінго повертаються на Накуру.

[Керолайн Мвебія, співробітниця відділу туризму]:

«Тільки-но фламінго побільшало, гості почали повертатися. Кількість відвідувань зростає».

Доходи заповідника значно впали через пандемію й відсутність туристів, а повернення фламінго допоможе привабити більше відвідувачів.

У пік сезону сюди залежно від рівня води прилітає до півтора мільйона цих пернатих.

У національному парку Накуру мешкає 450 видів птахів і понад 50 видів тварин, серед яких і рідкісні білі носороги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі фламінго повернулися на кенійське озеро НакуруВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: