19.08.2024
Телеканал NTD

У Шотландії зійшов із рейок поїзд: загинуло троє людей

У Шотландії зійшов із рейок поїзд: загинуло троє людей

Залізнична аварія сталася поблизу міста Стоунгейвен на північному сході Шотландії. Потяг зійшов із рейок і загорівся...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Залізнична аварія сталася поблизу міста Стоунгейвен на північному сході Шотландії. Потяг зійшов із рейок і загорівся. Загинуло троє людей, зокрема й машиніст. Ще шестеро постраждало, їх доставили до лікарні.

[Браян Макаліс, співробітник транспортної поліції Великої Британії]:
«На превеликий жаль, попри всі зусилля медиків, троє людей померло на місці події».

Швидкісний поїзд прямував з Абердина до Глазго. З рейок зійшов локомотив і три пасажирські вагони.

Останніми днями Шотландію заливали великі дощі, деякі райони підтопило. Припускають, що аварія могла статися через те, що поїзд врізався у зсув.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав поліцію встановити точну причину аварії.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Гадаю, дуже важливо з’ясувати, як велика кількість опадів впливає на всю нашу вразливу інфраструктуру. Наскільки я розумію, за дуже короткий період випала місячна норма опадів. Але треба почекати висновків британської транспортної поліції».

Зі слідчими співпрацюють представники залізничних компаній.

У Великій Британії аварії на залізниці трапляються рідко. До цього велика троща з людськими жертвами була 2007 року в графстві Камбрія.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Шотландії зійшов із рейок поїзд: загинуло троє людейПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: