20.06.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп заборонив транзакції з TikTok і WeChat

Дональд Трамп заборонив транзакції з TikTok і WeChat

Президент США Дональд Трамп у четвер розпорядився заборонити транзакції з популярною платформою обміну відео TikTok і..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент США Дональд Трамп у четвер розпорядився заборонити транзакції з популярною платформою обміну відео TikTok і соцмережею WeChat. Укази наберуть чинності за 45 днів, тобто після 20 вересня. Вони також унеможливлять транзакції з материнськими компаніями застосунків — китайськими ByteDance і Tencent Holdings.

В обох розпорядженнях ідеться, що Вашингтон повинен ужити активних заходів щодо власників TikTok і WeChat, щоб захистити національну безпеку США. Також у документах зазначається, що обидва застосунки автоматично отримують величезний обсяг інформації від користувачів, що зрештою може відкрити китайській владі доступ до особистої та запатентованої інформації Сполучених Штатів Америки.

Вона включає дані про активність у мережі, місцеперебування й історії пошуку та браузерів. Як припускає Білий дім, це дає Пекіну змогу відстежувати розташування федеральних службовців і підрядників, збирати досьє для шантажу, а також вести корпоративне шпигунство.

У березні 2019 року виявилося, що база даних WeChat мала мільярди повідомлень від користувачів не тільки з Китаю, але й зі США, Тайваню, Південної Кореї та Австралії.

Китайське міністерство закордонних справ уже оголосило, що виступає проти рішення США, і що Вашингтон щонайшвидше повинен виправити свої «помилки».

Раніше голова Білого дому пригрозив заборонити TikTok на території США. Водночас він зазначив, що Microsoft або інша компанія може купити американський підрозділ застосунку.

Загалом уряд США оголосив про розширення своєї ініціативи «Чиста мережа». Вона спрямована на захист найчутливішої ​​інформації американців від китайської компартії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп заборонив транзакції з TikTok і WeChatСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора Орбана

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: