26.01.2024
Телеканал NTD

Огляд світових подій (з 2 по 6 серпня)

Огляд світових подій (з 2 по 6 серпня)

1. Повені в Індії дісталися й до Мумбая Сезон дощів Індія В Індії — сезон дощів,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

1. Повені в Індії дісталися й до Мумбая

Сезон дощів
Індія

В Індії — сезон дощів, і країна й далі потерпає від великих повеней.

Це східний штат Біхар. Тут в окрузі Музаффарпур вода не відступає вже досить довго. Люди втікають із затоплених сіл і селяться на узбіччях доріг на височинах.

[Мунна Лал, потерпілий від повені]:
«Ми живемо на узбіччі дороги. Нам дали цей шматок поліетилену, з якого ми зробили намет. Їжу теж дають».

А це округ Ідуккі штату Керала, що на півдні Індії. Тут вийшла з берегів річка Періяр. Затоплено вулиці й будинки.

У сусідньому штаті Карнатака повінь знищила урожай.

Велика вода дісталася й до Мумбая — одного з найважливіших економічних і культурних центрів Індії, де живе понад 12 мільйонів осіб. Цей регіон до того ж дуже потерпає від коронавірусу.

Інфраструктура мегаполіса дедалі більше виявляється неготовою до злив через те, що в місті триває масштабне будівництво й забиті водостоки.

[жителька Мумбая]:
«Під час дощів це місце завжди затоплює, і нам важко добиратися до роботи. Якщо на дорогах ями, то люди бояться в них потрапити».

Сезон дощів критично важливий для сільського господарства Індії. У цій галузі працює дві третини населення країни. Водночас мусонні зливи щорічно призводять до руйнувань і людських жертв.

2. Кількість жертв вибуху в Бейруті й далі зростає, десятки тисяч залишилися без даху над головою

Вибух у порту
Бейрут, Ліван

Наречена позує на одній з мальовничих площ у Бейруті. І за мить її мало не збиває з ніг. Це ще одне відеосвідчення одного з найсильніших неядерних вибухів в історії. Він стався в порту Бейрута 4 серпня.

Під час вибуху над портом виросла грибоподібна хмара, а звук був настільки гучним, що його чули навіть на Кіпрі.

Кількість жертв і далі зростає. Їх уже близько 150. Поранених понад п’ять тисяч. Лікарні Бейрута переповнені. Водночас три з них і самі постраждали від вибухової хвилі. Загалом велика частина міста тепер зруйнована, десятки тисяч людей утратили житло.

[Ісра Себлані, жителька Бейрута]:
«Мені так сумно через те, що сталося з людьми й із Ліваном. Прокинувшись і побачивши, як постраждав Бейрут, я подякувала Богові, що ми взагалі живі».

Згідно з попереднім розслідуванням, до трагедії призвели роки недбальства. Вибухонебезпечні речовини зберігали в порту впродовж шести років, не виконуючи норм безпеки. Там було 2750 тонн амонійної селітри, яку використовують як добриво, а ще з неї виготовляють вибухівку.

Усе почалося з пожежі на сусідньому складі, де зберігалася піротехніка. Її причини ще з’ясовують.

Усіх працівників адміністрації порту, які відповідали за склади й безпеку, уже взяли під домашній арешт.

[Мішель Наїм Аун, президент Лівану]:
«Ми маємо намір розслідувати інцидент і якомога швидше оприлюднити інформацію про те, що сталося. Ми також покараємо всіх винних».

Британські експерти розрахували, що потужність вибуху становила 1000‒1500 тонн у тротиловому еквіваленті. Це одна десята потужності атомної бомби, яку скинули на Хіросіму.

Водночас інші країни надають Лівану підтримку. Сюди з різних куточків світу вже прибули літаки з гуманітарними вантажами, пошуковими командами, лікарями й необхідним обладнанням. Зокрема допомога прибула з Туреччини, Німеччини, Чехії та інших держав. Також Велика Британія пообіцяла виділити близько 6 з половиною мільйонів доларів.

Надають і моральну підтримку. Так, в Ізраїлі одну з багатоповерхівок підсвітили кольорами ліванського прапора, а в Парижі вимкнули підсвічення на Ейфелевій вежі.

3. У Греції можуть знову запровадити карантинні обмеження

Карантин може повернутися
Греція

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс закликав громадян країни дотримуватися заходів безпеки, щоб стримати поширення коронавірусу. 4 серпня влада повідомила про 121 новий випадок зараження коронавірусом — переважно серед місцевих жителів. Це найвищий показник із 22 квітня.

Міцотакіс попередив, що, можливо, доведеться знову запроваджувати карантин.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«На цьому вирішальному етапі ще важливіше суворо дотримуватися правил, щоб запобігти новому спалаху в серпні, через який вірус може швидко поширитися».

Прем’єр-міністр також нагадав, що карантинні заходи зашкодять економіці.

[Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції]:
«Поки науковці не створять вакцини й ліків, наше життя не буде таким, яким було до лютого цього року. Тому самозаспокоювання невиправдане».

Головний епідеміолог Греції теж закликав людей бути пильними.

[Сотіріс Ціодрас, співробітник міністерства охорони здоров’я Греції]:
«Пандемія триває, оскільки кожен новий заражений у середньому інфікує ще одного. Якщо тенденція буде такою ж, то кожен новий випадок створить ланцюжок заражень, і хворих побільшає».

Суворий карантин у Греції діяв із березня до травня, потім обмеження почали пом’якшувати. Загалом у країні виявлено коло 5000 випадків захворювання на COVID-19, близько 210 осіб померло. За статистикою, молодь стала заражатися коронавірусом частіше, ніж навесні. Експерти вважають, що це може бути пов’язано зі збільшенням масштабів тестування.

4. ООН: КНДР могла розробити ядерну боєголовку для балістичних ракет

КНДР і далі розробляє ядерну зброю
Новий звіт ООН

Північна Корея не припинила свою програму створення ядерної зброї. І кілька країн уважає, що вона, імовірно, розробила мініатюрну ядерну боєголовку, яку можна встановити на балістичні ракети. Про це йдеться в новій доповіді ООН.

Документ підготувала незалежна група експертів, які стежать за дотриманням накладених організацією санкцій. У ньому викладено думку кількох країн, назви яких не вказано, що розробити мініатюрні боєголовки Північна Корея могла під час останніх шістьох ядерних тестувань. Водночас повідомлення про випробування востаннє були у вересні 2017 року.

У звіті йдеться: «Корейська Народна Демократична Республіка не припинила свою ядерну програму, зокрема виробництво високозбагаченого урану і створення експериментального легководного ядерного реактора».

Пхеньян на новий звіт ООН поки не відреагував.

У документі наголошено, що Північна Корея, можливо, буде й далі вести розроблення, щоб удосконалити системи наведення ракет на ціль і зрештою створити ракетну систему залпового вогню.

Санкції ООН щодо Північної Кореї діють із 2006 року. Їх запровадили у відповідь на ядерну й балістичну програми Пхеньяна. Тоді як Рада Безпеки ООН постійно посилювала заходи, КНДР розширювала свою програму й порушувала санкції.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин з 2018 року вже тричі зустрічався з президентом США Дональдом Трампом. Однак повного виконання всіх вимог від Пхеньяна поки добитися не вдалося.

У травні 2018 року КНДР виконала свою обіцянку й підірвала тунелі на «Пунгері» — своєму головному полігоні ядерних випробувань. Але вона не пустила міжнародних експертів для спостереження за демонтажем об’єкта.

У звіті ООН зазначається, що поки вдалося дістати підтвердження знищення тільки входів у тунелі. Про масштабне знесення інформації немає. Також є припущення, що КНДР могла за кілька місяців відбудувати все, що зруйнувала.

5. Дональд Трамп заборонив транзакції з TikTok і WeChat

Заборона транзакцій із TikTok і WeChat
Вашингтон, США

Президент США Дональд Трамп у четвер розпорядився заборонити транзакції з популярною платформою обміну відео TikTok і соцмережею WeChat. Укази наберуть чинності за 45 днів, тобто після 20 вересня. Вони також унеможливлять транзакції з материнськими компаніями застосунків — китайськими ByteDance і Tencent Holdings.

В обох розпорядженнях ідеться, що Вашингтон повинен ужити активних заходів щодо власників TikTok і WeChat, щоб захистити національну безпеку США. Також у документах зазначається, що обидва застосунки автоматично отримують величезний обсяг інформації від користувачів, що зрештою може відкрити китайській владі доступ до особистої та запатентованої інформації Сполучених Штатів Америки.

Вона включає дані про активність у мережі, місцеперебування й історії пошуку та браузерів. Як припускає Білий дім, це дає Пекіну змогу відстежувати розташування федеральних службовців і підрядників, збирати досьє для шантажу, а також вести корпоративне шпигунство.

У березні 2019 року виявилося, що база даних WeChat мала мільярди повідомлень від користувачів не тільки з Китаю, але й зі США, Тайваню, Південної Кореї та Австралії.

Китайське міністерство закордонних справ уже оголосило, що виступає проти рішення США, і що Вашингтон щонайшвидше повинен виправити свої «помилки».

Раніше голова Білого дому пригрозив заборонити TikTok на території США. Водночас він зазначив, що Microsoft або інша компанія може купити американський підрозділ застосунку.

Загалом уряд США оголосив про розширення своєї ініціативи «Чиста мережа». Вона спрямована на захист найчутливішої ​​інформації американців від китайської компартії.

6. COVID-19 боляче вдарив по італійській індустрії виробництва моцарели

Індустрія виробництва моцарели під ударом
Кампанія, Італія

Ось такі кульки моцарели в Італії виробляє багатомільйонна галузь. Знаменитий на весь світ м’який сир використовують у багатьох національних стравах: від закуски капрезе до піци.

Однак через карантин під час пандемії COVID-19 ця галузь почала збиткувати. Пересування обмежили в березні. Італійці не могли виходити з дому без крайньої потреби. Дозволено було хіба вигуляти собаку або сходити по ліки чи продукти. Послаблювати заходи почали тільки в травні.

[Джузеппе Мізеллі, голова асоціації фермерів]:
«Виробництво коров’ячого молока й моцарели останніми місяцями через пандемію дуже постраждало. Магазини моцарели були зачиненими. Тож доходи багатьох виробників сиру впали до нуля».

До того ж, оскільки кордони були закритими, у країні не було туристів. А вони ж давали чималий дохід сирній галузі.

[Алессандро Гарофало, представник консорціуму — виробника моцарели]:
«Звісно, бізнес постраждав від падіння продажів. Якісь компанії — більше, якісь — менше. Особливо ті, які володіли готелями, ресторанами й надавали послуги кейтерингу».

Ситуацію трохи врятувало лише те, що міністерство сільського господарства Італії дозволило фермерам заморожувати надлишок коров’ячого молока, щоб використовувати його пізніше. Інакше молоко довелося б просто виливати. Наразі вартість заморожених запасів сягає 35 мільйонів євро.

Країна поступово виходить із карантину. Є надія, що індустрія виробництва моцарели зможе компенсувати втрати хоча б частково.

7. Австралійські науковці придумали, як вирощувати кольорову бавовну

Виростити кольорову бавовну
Відкриття австралійських науковців

У цих чашках Петрі міститься те, що може назавжди змінити світову текстильну промисловість.

Науковці однієї біолабораторії в Канберрі придумали, як вирощувати не звичайну білу бавовну, а вже кольорову.

[Колін Макміллан, співробітниця біолабораторії]:
«Те, що вдалося створити бавовну певних кольорів, це прорив».

Науковці «зламали» колірний код бавовнику, додавши ген, який змушує рослину фарбуватися у всілякі кольори.

[Філомена Петтоліно, дослідниця]:
«Прекрасні яскраво-жовтий і золотаво-оранжевий кольори. Також є дуже насичені фіолетові відтінки».

Утім, поки науковці одержали лише рослинну тканину. Перш ніж вона перетвориться на квітучі бавовняні рослини, мине кілька місяців.

Представники бавовняної промисловості Австралії радіють відкриттю. Воно дасть змогу відмовитися від хімічних барвників.

[Адам Кай, працівник бавовняної промисловості]:
«Ці барвники шкодять довкіллю. Тож фарбування бавовни за допомогою наукових методів — прекрасна інновація».

Науковці також планують створити бавовну, міцнішу й еластичнішу, ніж звичайна. Водночас її можна буде не прасувати, бо вона майже не м’ятиметься.

8. Через небувалу спеку видобування знаменитої герандської солі у Франції зростає

Видобуток герандської солі
Геранд, Франція

У Франції неймовірно спекотно. Подекуди температура повітря сягає 40 градусів Цельсія. І для заводу, де добувають знамениту герандську сіль, це найгарячіша пора як у прямому, так і в переносному значенні.

Ці солончаки лежать на західному узбережжі Франції. Сіль видобувають із води Атлантичного океану, яка випаровується в спеціальних басейнах.

Герандську сіль дуже цінують у кулінарії за її чистоту, смак і незвичайну форму, схожу на пластівці. І чим більше світить сонце, тим більше працівники заводу мають роботи.

[Франк Дюро, працівник соляного заводу]:
«Я добуваю сіль у Геранді й Ба-сюр-Мері ось уже 23 роки. У 2020 маємо дуже добру продуктивність. Ми вже 23 дні працюємо без упину».

Водночас працівники зазначають, що спекотний клімат загалом погано позначиться на продуктивності, бо воду слід охолоджувати.

[Франк Дюро, працівник соляного заводу]:
«Наразі температура висока. Треба враховувати глобальне потепління. Його вплив ми відчуваємо з 2003 року. Воно зменшує виробництво, бо мокрому солончаку потрібен прохолодний океанський бриз, який його охолоджуватиме. Це оптимальні умови для видобутку».

Кілька тисячоліть тому ця місцевість перебувала під водою. Деякі виробники солі налаштовані філософськи й уважають, що змінити хід природних явищ неможливо.

[Стефан Бюло, працівник соляного заводу]:
«Можливо, колись море знову захопить це місце так само, як і всюди. Неможливо контролювати море, погоду й сонце».

А поки працівники й далі збирають сіль методами, які не змінювалися з XV століття. За рік тут видобувають близько 23 тонн солі.

9. Нігерійка робить шоколад, який здатен конкурувати з імпортним

Місцевий шоколад завойовує ринок
Лагос, Нігерія

Нігерія — один із найбільших у світі виробників какао-бобів. Однак на полицях місцевих магазинів лежить переважно імпортний шоколад, а левова частка врожаю йде на експорт.

Водночас останніми роками в Нігерії з’являється шоколад і вітчизняного виробництва. Один із брендів належить Фемі Оєдіпе. На її фабриці в Лагосі роблять шоколад вручну.

[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:
«Моє завдання — якнайліпше просувати шоколадну продукцію місцевого виробництва, щоб задовольнити потреби нігерійців, і робити шоколад, який може конкурувати з міжнародними брендами».

Імпортний шоколад у Нігерії, як правило, дешевший за вітчизняний. Тому місцеві виробники приділяють увагу якості, а не кількості продукції. На цій фабриці шоколад роблять без консервантів та інших хімічних добавок.

[Фемі Оєдіпе, власниця шоколадної фабрики]:
«Наш бренд — лише крапля, яка намагається створити могутній океан. Ми робимо все можливе, щоби підвищити цінність цього сектору в Нігерії, тому треба набагато більше людей, які хочуть це розвивати».

Труднощів у нігерійських виробників багато. Приміром, у Лагосі часто вимикають світло, і фабрика Фемі по кілька днів поспіль змушена користуватися автономним генератором.

Однак складнощі нігерійку не спиняють. Вона відкрила справу чотири роки тому. Спочатку за рік фабрика переробляла 240 кілограмів какао-бобів, тепер — шість тонн. Фемі планує із часом збільшити виробничу потужність до 72 тонн на рік.

10. У Мексиці немовлят показують родичам із прозорого кузова вантажівки

Прозорий кузов для новонародженого
Монтеррей, Мексика

Показувати новонародженого родичам в умовах пандемії ризиковано. Вихід знайшла одна рекламна компанія мексиканського міста Монтеррей. Вона змінила вид діяльності й тепер здає молодим батькам в оренду невелику вантажівку з прозорим кузовом.

Мама, тато й дитина розміщуються всередині, а рідні проїжджають повз на машинах і вітають малюка.

[батько новонародженого]:
«Це безпечно, бо в кузові (поруч із дитиною) перебуваємо лише ми з дружиною. Ми в масках і користуємося антибактеріальним гелем, щоб малюк не заразився».

Оренда коштує 40 доларів за годину.

[Ернесто Гонсалес, власник компанії]:
«Ми підганяємо вантажівку до того місця, де повз зможуть проїхати машини. Потім найближчі родичі — хрещені, бабусі й дідусі — матимуть змогу вийти з авто й підійти до скла, дотримуючись дистанції».

Власник компанії придумав таку послугу після того, як у червні в нього народилася дочка. Він непокоївся, що його 95-річна бабуся не встигне побачити правнучку, і привіз її у вантажівці з прозорим кузовом.

11. Жити як ніндзя: японець зберігає старовинне мистецтво

Жити як ніндзя
Іга, Японія

45-річний Геніті Міцухасі — сучасний ніндзя. Він живе в місті Іга в центрі Японії і зберігає традиції знаменитих розвідників.

Японець народився в Осаці. Останні 30 років займався бойовими мистецтвами. Але зрозумів, що найефективніший спосіб самозахисту — це саме ніндзюцу.

[Геніті Міцухасі, ніндзя]:
«Можна використовувати зброю чи користуватися тілом противника. Щоб вижити, можна пускати в дію все, що завгодно. Техніка спирається на реальні умови. Вона не обмежена жорсткими рамками й дуже гнучка».

Цікаво, що Геніті став ніндзя після навчання в місцевому університеті. Курс відкрили 2018 року. Чоловік був одним із трьох його слухачів. Зрештою завершив навчання лише він.

Тепер Геніті керує готелем, а також проводить курси бойового мистецтва. Учитися приїжджають й іноземці.

[Генрі Курц, 19-річний учень]:
«Я би сказав, що це не просто тренування, це спосіб життя. І найнезвичніше для мене це фермерувати. Тренування проходять один, два чи три рази на тиждень. Також треба вчитися використовувати своє тіло, застосовувати це в повсякденному житті: коли рубаєш дрова, носиш воду».

Геніті каже, що ніндзюцу — це й правильне ставлення до довкілля. Він має своє рисове поле, а ще вирощує овочі.

[Геніті Міцухасі, ніндзя]:
«Треба не просто вивчати якийсь один аспект техніки, а досліджувати стиль життя ніндзя. Це й самооборона, й екологічний спосіб життя. Варто знати, як правильно взаємодіяти з природою й робити це з однодумцями».

Ніндзя називали майстрів, які вивчали комплексну дисципліну шпигунства й диверсійної роботи в тилу ворога. Мистецтво виникло в Японії у XV столітті.

12. 100-річний капітан Том Мур дістав звання почесного полковника

Том Мур став почесним полковником
Гаррогейт, Велика Британія

Урочиста церемонія на честь британського ветерана Тома Мура у військовому коледжі в Гаррогейті. 100-річний дідусь дістав звання почесного полковника. Це одна з його нагород, яку нещодавно заснував уряд. Том Мур заслужив їх, зібравши, якщо перерахувати на долари США, понад 39 мільйонів для лікарів, які лікують пацієнтів із коронавірусом.

[Том Мур, британський ветеран]:
«Немає кращого місця, ніж Йоркшир. І мені дуже, дуже пощастило удостоїтися такої честі. Я по-справжньому ціную цю (нагороду) й ставитимуся до неї з повагою. Це дуже особлива нагорода, наскільки я розумію».

Британський ветеран поговорив із військовиками й порадив новобранцям завжди прагнути стати ліпшими.

[Том Мур, британський ветеран]:
«Вступаючи на військову службу, я озирнувся на людей довкола й подумав: “Я стану найліпшим із них”».

Дідусь останніми роками лікувався від раку шкіри й досі відновлюється після перелому стегна. Він вирішив підтримати лікарів і зібрати для них приблизно 1300 доларів США. Для цього ветеран зобов’язався пройти 100 кіл по своєму двору. Благодійні прогулянки він завершив у сотий день народження. Результат збору перевершив усі його сподівання й побив рекорди.

13. Аеропорт у Празі креативно перемагає кризу

Аеропорт креативно перемагає кризу
Прага, Чехія

У празькому аеропорту, як і раніше, пасажирів небагато. Але його керівництво знаходить креативні способи виходу з кризи. Так, прямо на аеродромі пройшов масовий забіг спортсменів, аматорів і навіть сімей із дітьми. За участь у забігу кожен заплатив від чотирьох до двадцяти доларів США.

З’явилися й інші послуги.

[Домініка Гейтманкова, прессекретар аеропорту]:
«Оскільки авіарейсів мало, ми можемо дозволити людям відвідувати місця, які зазвичай недоступні. В аеропорту можна святкувати день народження, ночувати в терміналі чи проводити весілля».

Крім того, тут тепер проходять екскурсії. Можна дізнатися докладну історію аеропорту й зблизька подивитися на лайнери.

13 років тому Празький міжнародний аеропорт здобув премію World Airport Awards як найкраща повітряна гавань Центральної та Східної Європи. Торік він обслужив майже 18 мільйонів пасажирів.

14. Воскові фігури біля Музею мадам Тюссо в Лондоні нагадують про дистанціювання

Музей мадам Тюссо відкривається
Лондон, Велика Британія

Біля Музею мадам Тюссо в Лондоні вишикувалися воскові фігури: королева Єлизавета, Борис Джонсон, співачка Тейлор Свіфт, принц Гаррі та його дружина Меган, трохи далі — Дональд Трамп та інші відомі особистості.

Музей знову відчиняє двері для гостей. А скульптури, розставлені на відстані одна від одної, нагадують про дотримання соціального дистанціювання.

[Тім Вотерс, співробітник Музею мадам Тюссо]:
«Де ще в Лондоні побачиш чергу, де стоїть Її Величність королева, Борис Джонсон у масці та інші знаменитості. Цього літа скасували багато концертів, але гості можуть прийти в Музей мадам Тюссо й побачити своїх улюблених попзірок».

Музей не працював понад чотири місяці. А тепер, хоч і відкривається, але вживає усіх запобіжних заходів.

[Тім Вотерс, співробітник Музею мадам Тюссо]:
«Ми просимо гостей, перш ніж увійти, надягти маску. Також усім вимірюватимемо температуру. Наші працівники теж носять маски. До того ж ми обмежили кількість відвідувачів, щоб забезпечити соціальне дистанціювання під час перегляду експонатів».

Музей мадам Тюссо — популярне туристичне місце Лондона. Також він має два десятки філій у всьому світі.

15. Стародавні прикраси розповідають про жителів Помпеїв

Ювелірні прикраси Помпеїв
Італія

Давньоримське місто Помпеї, яке століттями було поховане під попелом Везувію, розкриває таємниці своїх містян. На його території відкрили виставку ювелірних прикрас, якими володіли люди, що жили в Помпеях. Тут і золото заможних давніх римлян, і прикраси тих, хто належав до нижчої й середньої верстви.

Також серед експонатів є гребені, шпильки, футляри для косметики, статуї та орнаменти.

[Грете Стефані, археолог]:
«Ці знахідки в Помпеях показують нам, яку увагу там приділяли красі, елегантності, парфумам, догляду за тілом, зачіскою та макіяжем. Звісно, серед найважливіших знахідок — ювелірні прикраси. Застосувавши всі засоби для догляду, люди надягали прикраси, щоб показати свій статус».

Серед експонатів — знаменитий золотий браслет вагою 610 грамів. Його застібка має вигляд двох зміїних голів із коштовними каменями замість очей.

Цю прикрасу знайдено в 70-х роках минулого століття на зап’ясті однієї з жертв виверження в розкішній віллі.

Також золоті прикраси знайшли на тілі жінки, яка, як припускають, була утриманкою вельможного містянина.

[Грете Стефані, археолог]:
«На браслеті є надпис: “Від пана своїй служниці”. Археологи довго обговорювали значення цієї фрази. Цей браслет справді міг подарувати пан своїй служниці. А, можливо, це грайливе визначення любовного зв’язку між чоловіком та жінкою».

На виставці також показано прикраси, якими користувалися за кілька століть до загибелі міста. Вони збереглися, зокрема, тому, що тоді жінок ховали разом із їхньою косметикою і ювелірними виробами.

Водночас у I столітті нашої ери, як кажуть археологи, жінки почали носити значно більше прикрас, а також активніше користувалися косметикою та парфумами.

Також, згідно з багатьма історичними записами, лихо в Помпеях було своєрідною небесною карою за занепад моральних норм місцевих жителів.

Виставка триватиме до 31 січня.

16. У Дубаї відкрили басейн для собак, які страждають від спеки

Басейн для собак
Дубай, ОАЕ

Ігри в прохолодній воді — про що ще може мріяти собака у виснажливу спеку? Так вирішив власник дитячого садка для домашніх тварин у Дубаї і відкрив басейн для своїх підопічних.

[Амр Юсеф, власник дитячого садка для собак]:
«У Дубаї літо, і собаки хочуть плавати й веселитися. Але місць для вигулу небагато, пляжів, де собакам можна купатися, теж мало».

Власники можуть погратися в басейні із собаками самі, або довірити тварин співробітникам дитячого садка.

[Єва, власниця собаки]:
«Басейн — це нове доповнення (до послуг), і моїй собаці тут весело. Вона може охолодитися й трохи поплавати з іншими собаками».

Цей дитячий сад для собак відкритий уже два роки. Усі співробітники навчені поводитися з тваринами. Тут працює майже 30 осіб. Такий великий штат дає змогу приділяти увагу кожному підопічному.

Власник закладу вважає, що побудував справжній «собачий Діснейленд».
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: