23.05.2024
Телеканал NTD

Lamborghini демонструє гібридний родстер Sian — перший в історії марки

Lamborghini демонструє гібридний родстер Sian — перший в історії марки

У Сант-Агаті-Болоньєзе дебютував новий родстер італійської марки Lamborghini. Модель — майже точна копія гібридного суперкара Sian,..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Сант-Агаті-Болоньєзе дебютував новий родстер італійської марки Lamborghini. Модель — майже точна копія гібридного суперкара Sian, лише без даху. Це перший в історії компанії родстер із гібридною силовою установкою.

Серія обмежилася 19-ма екземплярами. Ціна — два з половиною мільйони євро.

[Стефано Доменікалі, директор компанії Lamborghini]:
«Це для дуже впевнених у собі клієнтів — шанувальників нашого бренду. І всі 19 екземплярів уже продано».

Sian Roadster оснащено атмосферним 12-циліндровим двигуном й електромотором, сукупна потужність яких — 819 кінських сил. Максимальна швидкість суперкара — 350 кілометрів за годину.

Замість тягового акумулятора в авто стоїть суперконденсатор. Він може накопичувати вдесятеро більше енергії, ніж літій-іонні батареї.

[Стефано Доменікалі, директор компанії Lamborghini]:
«Наша стратегія виробництва гіперкарів у тому, щоб додавати до нових проектів те, чого раніше ще не було. І суперконденсатор — це новий етап розвитку гібридизації».

Lamborghini поки не планує випускати електричні автомобілі, проте обіцяє, що за наступні два роки повністю перейде на виробництво гібридних двигунів.

Компанія також почала завойовувати ринок суден. Наприкінці червня вона показала обмежену серію моторних яхт, створених спільно з Italian Sea Group.

[Стефано Доменікалі, директор компанії Lamborghini]:
«Ми вже присутні на трасах і міських дорогах, скоро будемо й на морі, і чому б нам не опинитися в небі? У майбутньому ми побачимо, що ще привабливого є для нашого бренду».

Виробник люксових авто під час пандемії майже не постраждав. Проблемою стало лише те, що через карантин у всьому світі тимчасово закрилися дилерські центри.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: