27.04.2024
Телеканал NTD

Тайські ветеринари стежать за здоров’ям слонів, які залишилися без роботи під час пандемії

Тайські ветеринари стежать за здоров'ям слонів, які залишилися без роботи під час пандемії

У тайське село Бан Хає Кхок до 34-річної слонихи Тхонгді приїхали ветеринари із Центру досліджень слонів..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У тайське село Бан Хає Кхок до 34-річної слонихи Тхонгді приїхали ветеринари із Центру досліджень слонів і дикої природи, що працює на базі Чіангмайського університету. Вони оглядають великих пацієнтів, які до епідемії працювали в туристичних місцях. Коли мандрівників не стало, махаути відвели слонів до рідних сіл.

[Чатчоте Тхітарам, співробітник Чіангмайського університету]:
«Ми провели загальний огляд, і на вигляд усе гаразд. Ми взяли кров на аналіз, потім подивимося на результати».

Ветеринари оглядають слонів у провінціях Чіангмай і Мехонгсон. Цього разу їм треба відвідати десятьох пацієнтів. Усі на вигляд здорові. Однак ветеринари й президент Асоціації слонів Таїланду непокояться, що власники не зможуть прогодувати тварин.

[Тхірапат Трунгпракан, голова Асоціації слонів Таїланду]:
«Я хвилююся за майбутнє слонів. Якщо туризм не відновиться, якщо все це триватиме довше, ніж вісім місяців чи рік, або навіть ще довше, то багато махаутів не матимуть грошей і не зможуть утримувати слонів».

[Чатчоте Тхітарам, співробітник Чіангмайського університету]:
«Якщо в майбутньому в цьому регіоні не вистачить (їжі для слонів), то махаутам доведеться їхати на машині кудись далеко, шукати їжу, а потім доставляти її слонам. Ось чому ми стривожені».

Мобільна бригада ветеринарів також зібрала пожертви на аптечки для слонів, що живуть у віддалених районах. У наборах є матеріали для перев’язування ран, ліки проти очних інфекцій і розладу шлунка.

[Саріса Клінхом, ветеринар]:
«Завдяки цим аптечкам люди зможуть надавати тваринам першу допомогу, а не просто чекати нашого приїзду».

Ветеринари сподіваються, що уряд і жителі Таїланду допоможуть махаутам утримувати слонів до відновлення туризму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайські ветеринари стежать за здоров’ям слонів, які залишилися без роботи під час пандеміїТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Чому індійські фермери знову вийшли на масові протестиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: