25.06.2024
Телеканал NTD

Президент Тайваню вдруге склала присягу

Президент Тайваню вдруге склала присягу

Президент Тайваню Цай Інвень склала присягу. Найвищу посаду в країні вона обійняла вдруге й востаннє. Інавгурація..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Президент Тайваню Цай Інвень склала присягу. Найвищу посаду в країні вона обійняла вдруге й востаннє. Інавгурація відбулася в президентському палаці в Тайбеї.

Цай та її Демократична прогресивна партія в січні цього року здобули переконливу перемогу на виборах. Президент обіцяла не піддаватися тиску Пекіна. Під час своєї промови вона ще раз відхилила претензії китайської компартії на державу з обмеженим міжнародним визнанням. Влада КНР уважає Тайвань своєю бунтівною провінцією.

[Цай Інвень, президент Китайської Республіки]:
«Ми й далі докладатимемо зусиль і налагоджуватимемо діалог із КНР. Ми хочемо зробити вагоміший внесок у регіональну безпеку. Хочу повторити такі слова: мир, рівність, демократія й діалог. Водночас ми не погодимося на пропозицію китайської влади запровадити принцип “одна країна — дві системи”».

Нині цей принцип діє, наприклад, у Гонконзі — автономному регіоні КНР. Водночас там не вщухають протести проти дедалі більшого впливу Пекіна.

Тайвань же, який офіційно називають Китайською Республікою, добивається визнання своєї незалежності на міжнародному рівні.

[Цай Інвень, президент Китайської Республіки]:
«Упродовж наступних чотирьох років ми й далі домагатимемося членства в міжнародних організаціях, налагоджуватимемо взаємовигідну співпрацю із союзниками, зміцнюватимемо зв’язки зі США, Японією, Європою та іншими нашими однодумцями».

Коли переобрали Цай Інвень, КНР почала біля Тайваню військові навчання. Її винищувачі кілька разів залітали в повітряний простір острова, а коло його територіальних вод перебувають китайські військові кораблі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Тайваню вдруге склала присягуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Годинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: