20.12.2024
Телеканал NTD

103-річний лікар став марафонцем, щоб зібрати гроші на дослідження нового коронавірусу

103-річний лікар став марафонцем, щоб зібрати гроші на дослідження нового коронавірусу

Бельгійський дідусь Алфонс Лемпулс у свої поважні 103 року став марафонцем. Щодня він швидким кроком проходить..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Бельгійський дідусь Алфонс Лемпулс у свої поважні 103 року став марафонцем. Щодня він швидким кроком проходить дистанцію 1450 метрів, роблячи десять кіл по саду.

Алфонс — колишній лікар, і вирішив збирати гроші для університетського медичного центру Левена. Він хоче допомогти в пошуку ліків проти COVID-19.

[Алфонс Лемпулс, лікар]:
«Ця думка виникла, коли розмовляв із дітьми про британця Тома Мура. Він зібрав 30 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку лікарів. Діти сказали, що я можу ходити так само, як Том Мур, і до того ж мені 103 роки. Внучка щойно пробігла марафон, і я пожартував, що буду марафонцем».

Дідусь зобов’язався в червні щодня проходити десять кіл навколо саду.

[Алфонс Лемпулс, лікар]:
«До 1 червня я пройшов десять кілометрів, щоб перевірити, чи зможу це здійснити. Утоми не було, тому я почав (марафон) 1 червня».

Марафонець поважного віку проходить дистанцію за три підходи: рано вранці, удень і під вечір. Щоб не збитися з рахунку, після кожного кола кидає в горщик паличку.

Алфонс пам’ятає, як у 57-му році світ уразила пандемія азійського грипу. Тоді захворіло дуже багато людей.

[Алфонс Лемпулс, лікар]:
«Хворі здебільшого видужували через вісім-десять днів, а зараз усе інакше. Як лікар, я не можу бути байдужим і тому щасливий, що маю змогу зробити внесок у боротьбу з коронавірусом».

Бельгієць уже зібрав трохи більше як 6 тисяч євро.
Коротке посилання на цю сторінку:

103-річний лікар став марафонцем, щоб зібрати гроші на дослідження нового коронавірусуЯку країну визнали найщасливішоюЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Неочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: