05.05.2024
Телеканал NTD

Ураган «Гелен» 4-ї категорії налетів на Флориду

Ураган «Гелен» 4-ї категорії налетів на Флориду

Найсильніший ураган «Гелен» ударив по американському штату Флорида, вийшовши з Мексиканської затоки. За кілька годин до..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Найсильніший ураган «Гелен» ударив по американському штату Флорида, вийшовши з Мексиканської затоки. За кілька годин до цього він різко посилився до четвертої передостанньої категорії. Синоптики називають його надзвичайно небезпечним.

Багато населених пунктів Флориди ще до приходу урагану затопило. Немає світла та зв’язку. Також скасували авіа- та залізничні рейси.

Губернатор Флориди Рон Десантіс оголосив, що наразі відомо про одного загиблого. Але, як очікують, ця кількість може зрости.

Швидкість вітру в епіцентрі може сягати 215 кілометрів за годину. Жителів попередили, щоб вони сприймали «Гелен» буквально як торнадо.

[Рон Десантіс, губернатор штату Флорида]:

«Не намагайтеся щось робити в темряві. Ви не уявляєте, які небезпеки там чатують. Там буде сміття, у деяких місцях буде стояча вода. Там і так важко орієнтуватися, але робити це в темряві ще небезпечніше. Сонце вийде, і ви матимете час оцінити ситуацію».

Є імовірність, що в деяких прибережних районах рівень води підвищиться на шість метрів. Райони ж, що розташовані далі від берега, затоплять надпотужні зливи.

Мешканці штату Джорджія також готуються до удару стихії. Про це повідомив губернатор Браян Кемп.

[Браян Кемп, губернатор штату Джорджія]:

«У вівторок ми оголосили надзвичайний стан для всіх 159 округів, надавши групам з управління надзвичайними ситуаціями достатньо часу для підготування, а також для розгорнення ресурсів там, де це необхідно».

Заступник директора Національного центру з дослідження ураганів повідомив, що «Гелен» призведе до небувалих затоплень углиб суші, і може бути багато загиблих. Людей закликають вихати з небезпечних районів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Гелен» 4-ї категорії налетів на ФлоридуБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАНа Тайвані стався землетрусТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируНімеччина повертає прикордонний контроль на всіх сухопутних кордонахТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежСутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиРегата великих вітрильників прибула до ГельсінкіЧерез пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: