05.05.2024
Телеканал NTD

Найбільше за 1000 років лихо: сім’я втратила все через ураган «Гелен»

Найбільше за 1000 років лихо: сім'я втратила все через ураган «Гелен»

Аарон Сміт, його дружина та двоє маленьких синів утратили житло після урагану «Гелен». Вони втекли з..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Аарон Сміт, його дружина та двоє маленьких синів утратили житло після урагану «Гелен». Вони втекли з дому до містечка Бет-Кейв, що в Північній Кароліні, після того, як потік води зніс три з чотирьох стін.

Усе, що в них лишилося, це одна валіза, яку вони взяли із собою. Аарон каже, що сім’ї нема куди повертатися.

[Аарон Сміт, чоловік, що пережив ураган «Гелен»]:

«Я багато років прожив на Близькому Сході, і це гірше за будь-яку війну, у якій я брав участь. Це жахливо. Доріг і дерев просто не залишилося. Сама вода. Пожежники кажуть, що мине щонайменше шість місяців, перш ніж ми знову побачимо наш будинок».

Зі слів кліматологів, це лихо стало найбільшим у регіоні за 1000 років. Місцева річка піднялася до небаченого рівня, змила будинки та зруйнувала міський міст.

У всій Північній Кароліні було закрито близько 300 доріг, понад 7000 осіб зареєструвалися для отримання допомоги від Федерального агентства з надзвичайних ситуацій США. Національна гвардія також доставила на літаках та вертольотах близько 1000 тонн продовольства та води до віддалених районів.

Загалом лихо зачепило штати Флориду, Джорджію, Північну та Південну Кароліну, а також Теннессі та Вірджинію. Повідомляють про приблизно сто загиблих. Утім, їх може бути більше. Ця кількість, як очікують, зросте до 600.

Також понад два мільйони мешканців постраждалих регіонів поки що не мають електропостачання.

Ураган сформувався в Мексиканській затоці. Флориди він досяг 26 вересня зі швидкістю вітру 225 кілометрів за годину. Йому надали 4-ту передостанню за силою категорію.

Збитки від «Гелен» можуть сягнути 100 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільше за 1000 років лихо: сім’я втратила все через ураган «Гелен»Тисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуКитайського науковця засудили як іноземного агента в СШАДебати на Генасамблеї ООН: від критики Ізраїлю до критики ООННайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуДругий замах на Дональда Трампа: ФБР розкрило подробиці17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхВООЗ проводить найбільшу медичну евакуацію із Сектора Гази з жовтня 2023 рокуВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекорду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: