05.05.2024
Телеканал NTD

Китайським прикордонникам установили квоти на депортацію північнокорейських утікачів

Китайським прикордонникам установили квоти на депортацію північнокорейських утікачів

На цих кадрах, як стверджують, зафільмовано шлях північнокорейської втікачки з КНДР до Китаю. Обличчя Сін Чу..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

На цих кадрах, як стверджують, зафільмовано шлях північнокорейської втікачки з КНДР до Китаю. Обличчя Сін Чу Є та її супутників розмиті з міркувань безпеки.

Вона втекла з Північної Кореї в 90-х роках й оселилася в Китаї. Але під час пандемії влада села, де вона жила, наказала північнокорейцям зареєструвати свою біометричну інформацію в поліції.

[Сін Чу Є, північнокорейська втікачка]:

«Ті, хто зареєстрував свої відбитки пальців, сказали мені: “Було чудово, що ми змогли отримати вакцини й пройти тестування на COVID-19, але є одна велика проблема — тепер ми ніби в рибальських сітях. Якщо Північна Корея скаже Китаю зловити й повернути нас, нас усіх відправлять назад».

Сін не зареєструвалася, а 2023 року втекла до Південної Кореї.

Це кордон між Китаєм і Північною Кореєю довжиною коло 1400 кілометрів.

Як повідомляють, у Китаї створили нові центри депортації, установили сотні відеокамер, які розпізнають обличчя, і на кордоні стало більше патрулів на човнах.

А прикордонній поліції на північному сході Китаю встановили квоти на виявлення та висилання нелегалів.

Про це свідчать офіційні документи, які розкрили лише зараз. Там прямо не написано, що головна мета — північнокорейці. Але йдеться про суміжні з КНДР райони.

МЗС Китаю заявило, що захищає «права та інтереси іноземців у Китаї».

Водночас експерти кажуть, що у квітні цього року Китай депортував щонайменше 60 північнокорейців.

МЗС Південної Кореї вже заявило, що Сеул докладає «всіх зусиль», щоб завадити Китаю висилати назад утікачів із КНДР.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китайським прикордонникам установили квоти на депортацію північнокорейських утікачівЄвропу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄСОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄССутички в Парижі після другого туру виборів, на якому перемагають ліві силиНа Тайвані стався землетрусКитайського науковця засудили як іноземного агента в США«Це були мої найкращі дебати»: Трамп поспілкувався з пресою після дебатів із ГаррісСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраШвейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: