05.05.2024
Телеканал NTD

Перша жінка-президент Мексики Клаудія Шейнбаум склала присягу

Перша жінка-президент Мексики Клаудія Шейнбаум склала присягу

Клаудія Шейнбаум офіційно стала президентом Мексики. Вона стала першою жінкою-президентом у своїй країні та й у..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Клаудія Шейнбаум офіційно стала президентом Мексики. Вона стала першою жінкою-президентом у своїй країні та й у всій Північній Америці.

На площі Сокало, що в центрі Мехіко, проходить церемонія. У ній бере участь коло 70 представниць корінних народів, а також африканок. Вони передають новому лідерові країни символічну естафетну паличку, щоб наголосити на політичному та духовному зв’язку між урядом та різними етнічними групами країни.

62-річна Шейнбаум — науковиця й ексмер Мехіко. Вона виголосила свою другу промову як президент і дала 100 обіцянок: від планів поліпшити роботу системи охорони здоров’я та освіти до будівництва мільйона нових жител. Вона також пообіцяла розкриття справи про викрадення у 2014 році 43 учениць і працювати над посиленням захисту прав жінок.

Раніше цього ж дня Шейнбаум склала присягу перед Конгресом Мексики.

[Клаудія Шейнбаум, президент Мексики]:

«Я обіцяю дотримуватися політичної конституції Мексиканських Сполучених Штатів і законів, що випливають із неї, а також віддано й патріотично виконувати обов’язки президента республіки, які поклав на мене народ, завжди прагнучи добробуту й процвітання країни. І якщо я цього не зроблю, то нехай нація притягне мене до відповідальності».

Шейнбаум замінила на посаді Лопеса Обрадора. Той за шість років зміг зменшити рівень бідності та безробіття, розширити базу соціальних програм і зміцнити песо.

І все ж новий президент муситиме вирішувати важкі завдання зі зменшення дефіциту бюджету — найбільшого з 80-х років. Також треба буде зміцнювати економіку, зростання якої дуже сповільнилося. Також Шейнбаум треба буде боротися з організованою злочинністю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша жінка-президент Мексики Клаудія Шейнбаум склала присягуІзраїль розширює наземну операцію в ЛіваніАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніШвейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназіїНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімуму«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАПрезидент Бангладеш розпустив парламентІзраїль заявив про враження 1300 об’єктів «Хезболли»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: