05.07.2024
Телеканал NTD

Швейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназії

Швейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназії

Поліція арештувала чотирьох осіб після того, як у Швейцарії вперше використали так звану капсулу для самогубства...

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Поліція арештувала чотирьох осіб після того, як у Швейцарії вперше використали так звану капсулу для самогубства. Імена підозрюваних та жертви поки що не повідомляють.

Інцидент стався в лісі на півночі країни в кантоні Шаффгаузен. Представник організації «Останній притулок», який створив капсулу, заявив, що померлою була літня американка, яка страждала від важкого імунного захворювання.

Серед затриманих — двоє швейцарців, нідерландський журналіст та співголова організації «Останній притулок» Флоріан Віллет. Він був поруч із жінкою, яка наклала на себе руки в капсулі.

Прокуратура кантону порушила кримінальну справу про «схиляння до самогубства та пособництво в підбурюванні до самогубства».

Швейцарія приваблює прихильників асистованого самогубства, оскільки закони країни дозволяють надавати людям засоби для суїциду. Водночас сприяння самогубству з корисливою метою вважають злочинним.

Створення капсули футуристичного вигляду викликало дискусію в уряді Швейцарії щодо того, чи можна дозволяти її застосовувати. Міністр охорони здоров’я заявила, що пристрій не відповідає вимогам закону про безпеку продукції і що використання в ньому азоту для удушення суперечить законодавству.

Критиків ще турбує, що капсула надає суїциду деякого гламурного вигляду, що може спричинити хвилю самогубств.
Коротке посилання на цю сторінку:

Швейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназіїПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомЧерез пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стануФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРРегата великих вітрильників прибула до Гельсінкі25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунВенесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичівУ Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощівАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населення

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: