05.05.2024
Телеканал NTD

Права проросійська «Австрійська партія свободи» перемогла на парламентських виборах

Права проросійська «Австрійська партія свободи» перемогла на парламентських виборах

Права проросійська «Австрійська партія свободи» вперше перемогла на парламентських виборах. За неї проголосувало понад 29 %..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Права проросійська «Австрійська партія свободи» вперше перемогла на парламентських виборах. За неї проголосувало понад 29 % виборців. Вона зможе отримати 58 місць.

Партію очолює Герберт Кікль. Торік він розпочав широку плакатну кампанію «Фортеця Австрія — зчинені кордони — гарантія безпеки». Його політична сила виступає проти імміграції, що дуже сподобалося австрійцям.

[Герберт Кікль, голова «Австрійської партії свободи»]:

«Це чудова інвестиція для “Партії свободи”, бо сьогодні сталася одна подія — ми відчинили двері в нову еру. Тепер ми разом напишемо новий розділ в історію Австрії».

Кікль також вимагає скасувати санкцій проти Росії та критикує військову допомогу Україні.

«Австрійська народна партія» канцлера Карла Негаммера набрала понад 26 % голосів і посіла друге місце. Вона матиме 52 крісла. Соціал-демократичну партію підтримав 21 % виборців. У парламенті вона отримає 41 місце. Тож урядова коаліція втратила більшість.

Водночас опоненти «Австрійської партії свободи» заявляли, що в разі її перемоги не формуватимуть із нею коаліції.

Президент Австрії закликав політичні сили найближчими тижнями порозумітися й створити уряд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Права проросійська «Австрійська партія свободи» перемогла на парламентських виборахВенесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичівВООЗ проводить найбільшу медичну евакуацію із Сектора Гази з жовтня 2023 рокуПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуШвейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназіїПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілляСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократівДругий замах на Дональда Трампа: ФБР розкрило подробиціНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: